ΕΛΜΕΠΑ : Ενημερωτική δράση «Supercharged by AI» από τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης για την κατανόηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ημερομηνία:

Ενημερωτική δράση «Supercharged by AI» από τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την κατανόηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ενώσεων Βιβλιοθηκών (IFLA), υλοποιεί το πρόγραμμα «Supercharged by AI», (Υπερτροφοδοτημένοι με Τεχνητή Νοημοσύνη) μια δημιουργική παρέμβαση σχετικά με την κατανόηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και του ρόλου της στην εμπειρία του χρήστη με τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Η δράση περιλαμβάνει μία έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό, ενημέρωση, συζητήσεις και διαδραστικά εργαστήρια και θα φιλοξενείται, 4-14 Μαρτίου 2025, στο χώρο της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης, στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου. Απευθύνεται σε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο με ελεύθερη είσοδο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα οργανωμένων ομαδικών επισκέψεων από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή και άλλους φορείς.

Τι επιδιώκει η δράση “Supercharged by AI:
✔️ Να εξηγήσει πώς η AI αλλάζει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο.
✔️ Να αναδείξει τις ευκαιρίες, αλλά και τις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).
✔️ Να συζητήσει θέματα όπως η προστασία της ιδιωτικότητας, η παραπληροφόρηση και η ηθική χρήση της τεχνολογίας.
✔️ Να παρέχει πρακτικά εργαλεία και πληροφορίες για τη σωστή αξιοποίηση της AI.
✔️Να ενημερώσει για τακτικές διαδικτυακής παρενόχλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να προγραμματίσετε επίσκεψη στην έκθεση μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2810 – 379827 και στο email LibHer@hmu.gr.

————————————————————————————————————————-

Το «Supercharged by AI» είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον διεθνή μη κυβερνητικό οργανισμό Tactical Tech και το Density Design Lab στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο στην Ιταλία, σε συνεργασία με την IFLA, και αποσκοπεί στην ενημέρωση των ανθρώπων όλων των ηλικιών αναφορικά με το ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο και τις επιπτώσεις του.

Οι βιβλιοθήκες, ως αξιόπιστοι δημόσιοι χώροι, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση του Ψηφιακού Γραμματισμού με την ανάπτυξη ανάλογων πρωτοβουλιών επιδιώκοντας να ενδυναμώσουν τις τοπικές τους κοινότητες.

Στο πλαίσιο του έργου «Supercharged by AI», θα πραγματοποιηθούν έξι (6) εκθέσεις σε διαφορετικές Βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα. Οι βιβλιοθήκες που συμμετέχουν είναι : Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, Δημόσια Βιβλιοθήκη Χίου (Κοραής) και Βιβλιοθήκη Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 15...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου...

Ηράκλειο: Η Κνωσός μετατράπηκε σε… λίμνη μετά...

Μεγάλες συγκεντρώσεις νερού σε διάφορα σημεία του αρχαιολογικού χώρου...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 15...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου...

Ηράκλειο: Η Κνωσός μετατράπηκε σε… λίμνη μετά...

Μεγάλες συγκεντρώσεις νερού σε διάφορα σημεία του αρχαιολογικού χώρου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μείωση των τιμών της ενέργειας και στήριξη των νοικοκυριών θα ζητήσει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής

Οι ελληνικές θέσεις για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις...

ΑΣΕΠ: Δύο μεγάλα «αγκάθια» στις προσλήψεις για το Δημόσιο

Πόσο καθυστερεί η διαδικασία πρόσληψης - Σε ποιους κλάδους...

Κάμερες στα ταξί για την προστασία των οδηγών ζητά η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών

Νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει ή -εφόσον αποφασιστεί- θα...