ΕΛΜΕΠΑ:Τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Νικόλαου Απέργη

Ημερομηνία:

Τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Νικόλαου Απέργη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, απονέμει τον τίτλο του Επίτιμου Καθηγητή του Τμήματος, στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαο Απέργη ως έμπρακτη αναγνώριση από την πανεπιστημιακή κοινότητα της συνεισφοράς του στην Εφαρμοσμένη Χρηματοοικονομική και ειδικότερα στους τομείς της αλληλεπίδρασης της Μακροοικονομίας με τη Διεθνή Χρηματοοικονομική και την Τραπεζική Ανάλυση.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί, τη Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, στις 10:00, στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας στην πανεπιστημιούπολη στο Ηράκλειο.

Ο τιμώμενος σε Επίτιμο Καθηγητή, Νικόλαος Απέργης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα δώσει ομιλία με θέμα: «Climate Change and Monetary Policy».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Πανεπιστημίου στο youtube:
https://www.youtube.com/c/elmepahttps://www.youtube.com/c/elmepa

Ο Καθηγητής Νικόλαος Απέργης

Νικόλαος Απέργης είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με ειδίκευση στη Μακροχρηματοοικονομική και την Ενέργεια. Έχει περισσότερα από 270 δημοσιευμένα άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους και αποτελεί έναν από τους πιο παραγωγικούς επιστήμονες στα ερευνητικά πεδία στα οποία δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με την επιστημονική βάση δεδομένων Scopus, έχει περισσότερες από 9.500 ετεροαναφορές στη διεθνή επιστημονική αρθρογραφία καθώς και Scopus h-index=56.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη βάση δεδομένων IDEAS, την οποία επιμελείται η Ομοσπονδιακή Τράπεζα του St. Louis και αφορά στην έρευνα που πραγματοποιείται στο πεδίο των οικονομικών επιστημών, κατατάσσει τον Καθηγητή Νικόλαο Απέργη πρώτο στην Ελλάδα και σταθερά στο top 5% των ερευνητών παγκοσμίως. Σύμφωνα επίσης με στοιχεία της ίδιας βάσης δεδομένων για τον Απρίλιο του 2023, o Καθηγητής Νικόλαος Απέργης βρίσκεται στην 41η θέση μεταξύ των ερευνητών που εδρεύουν σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στην 7η θέση της αντίστοιχης κατάταξης εάν ληφθούν υπόψη μόνον τα 10 πιο πρόσφατα έτη.

Για τις επιστημονικές του μελέτες έχει λάβει χρηματική ενίσχυση από πηγές όπως: Ίδρυμα Λάτση, London School of Economics, Curtin University. Έχει επιβλέψει πάνω από 150 μεταπτυχιακές εργασίες, έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές, ενώ έχει διατελέσει και μέλος σε διοικητικά συμβούλια, όπως ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ και Eurobank Factoring. Είναι ένας εκ των αρχισυντακτών του επιστημονικού περιοδικού Environmental Science and Pollution Research (εκδόσεις Springer), ενώ είναι και μέλος της Συντακτικής Ομάδας που επιμελείται το επιστημονικό περιοδικό Energy Economics (εκδόσεις Elsevier).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Με επιτυχία και χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε η...

Με επιτυχία και παρουσία των εκπροσώπων της Πολιτείας, της...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Αντιδράσεις για την τοποθέτηση Ραντάρ...

Β. Κεγκέρογλου: «Η λύση που διέρρευσε και αναμένεται να...

Ηράκλειο:Με επιτυχία και χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε η...

Με επιτυχία και παρουσία των εκπροσώπων της Πολιτείας, της...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Αντιδράσεις για την τοποθέτηση Ραντάρ...

Β. Κεγκέρογλου: «Η λύση που διέρρευσε και αναμένεται να...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί- Επιστρατεύεται η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας...

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο – Πότε έρχονται τα 40άρια

Σε κλοιό καύσωνα τις επόμενες ημέρες η χώρα. Επικαιροποιήθηκε το...

Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Πάνω από χίλιες οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε...

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...