Έλον Μασκ: Εξαγόρασε το Twitter και άρχισε τις απολύσεις

Με πογκρόμ απολύσεων ξεκίνησε Έλον Μάσκ ως ο νέος ισχυρός άνδρας του Τwitter, ενός από τα πιο δημοφιλή και επιδραστικά κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο.

Έλον Μασκ: Εξαγόρασε το Twitter και άρχισε τις απολύσεις

Ο Έλον Μάσκ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του Τwitter. Ο εκκεντρικός μεγιστάνας αποκάλεσε τον εαυτό του «επικεφαλής ζωντόβολο» και έκανε έφοδο στα γραφεία με έναν… νιπτήρα παίζοντας με τις λέξεις sink in (εμπεδώστε το) και sink (νιπτήρας), γράφοντας «Μπαίνω στα κεντρικά γραφεία του Twitter – εμπεδώστε το».

Αυτοί που το εμπέδωσαν απότομα ήταν τα τρία ανώτατα στελέχη του twitter ο διευθύνων σύμβουλος Πάραγκ Άγκραβάλ, η νομική διευθύντρια και ο γενικός σύμβουλος.

Από τη στιγμή που έκλεισε τη συμφωνία επιδόθηκε σε μπαράζ αναρτήσεων με συμβολική σημασία, όπως «το πουλί ελευθερώθηκε».

O ίδιος δήλωσε ότι θα σχηματίσει συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου με «πολύ διαφορετικές απόψεις».

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Τwitter από τον επιχειρηματία άνοιξε ο λογαριασμός του Κάνιε Γουέστ. που είχε κλείσει προσωρινά λόγω των αντισημιτικών σχολίων

Ο Μασκ αρνήθηκε ότι έδωσε εντολή να ανοίξει ο λογαριασμός του Γουέστ και είπε ότι αυτό έγινε πριν την εξαγορά.

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον Ντόναλντ Τραμπ και τι θα γίνει με το δικό του λογαριασμό, αν και ο ίδιος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει.

Το διακύβευμα είναι εάν η ελεύθερη έκφραση κατά τον Μασκ επιδεινώσει τη ρητορική του μίσους τώρα που ο μεγιστάνας γίνεται άτυπα παγκόσμιος πλανητάρχης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.