«ΕΛΠΙΔΑ 2022»: Η μεγαλύτερη συνάντηση εφήβων στην Ελλάδα – 22 πρόσκοποι από το Ρέθυμνο

Ξεκινά η πιο πολυαναμενόμενη δράση προσκοπικής περιπέτειας! Πάνω από 1000 έφηβοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, και αποστολές από την Κύπρο, την Γαλλία, την Αίγυπτο, και το Ισραήλ, μετράνε αντίστροφα και ανυπομονούν για την έναρξη της 6ης Πανελλήνιας Μεγάλης Δράσης «ΕΛΠΙΔΑ 2022», που διοργανώνουν οι Πρόσκοποι και θα πραγματοποιηθεί 3-13 Αυγούστου 2022 στην ευρύτερη περιοχή της Ρούμελης.

Από Ρέθυμνο συμμετέχουν 22 έφηβοι με επικεφαλής το Γιώργο Τζανουδάκη, Αρχηγό της 4ης Κοινότητας Ανιχνευτών Ρεθύμνου.

Η «Ελπίδα» είναι μια πανελλήνια δράση υπαίθρου ειδικά σχεδιασμένη για Ανιχνευτές (έφηβους ηλικίας 15-18 ετών). Πρωταρχική επιδίωξη της δράσης είναι να αποτελέσει μία διαδραστική και βιωματική διαδικασία η οποία, μέσα από την έρευνα του φυσικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των περιοχών που θα πραγματοποιηθεί, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων για τη διάσωση και προστασία του οικοσυστήματος αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι Ανιχνευτές, χωρισμένοι σε 4 μεγάλες ομάδες, θα εξερευνήσουν τέσσερα διαφορετικά βουνά της Στερεάς Ελλάδας: τον Παρνασσό, την Οίτη, την Γκιώνα και τα Βαρδούσια. Εκτός από την περιπέτεια που θα ζήσουν κατά τη διάρκεια της ορεινής διάσχισης, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να κοιμηθούν κάτω από τ’ αστέρια, να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας, με την πολιτιστική, λαογραφική και ιστορική παράδοση των τόπων που θα ανιχνεύσουν και πριν αναχωρήσουν, να προσφέρουν ανιδιοτελώς βοήθεια στις τοπικές κοινωνίες.

Στη δεύτερη φάση της δράσης, όλες οι ομάδες θα συναντηθούν στο καταφύγιο Οίτης και θα κατασκηνώσουν με θέα την πυραμίδα της Γκιώνας. Εκεί θα πραγματοποιηθούν δράσεις που περιλαμβάνουν: παιχνίδια περιπέτειας, δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φεστιβάλ χορού, και θεάτρου.

Φέτος η «ΕΛΠΙΔΑ» κλείνει 20 χρόνια, η 6η επετειακή αυτή δράση είναι η κορυφαία στιγμή μετά από 5 πολύ επιτυχημένες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τα 20 προηγούμενα χρόνια. Το 2002 στο Ζαγόρι Ηπείρου, το 2006 στο Παγγαίο, το 2009 στον Όλυμπο, το 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης και το 2017 στην Πελοπόννησο.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συμμετέχει στον Παγκόσμιο Οργανισμό της Προσκοπικής Κίνησης, με εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, χωρίς καμία διάκριση φυλής, γλώσσας, θρησκείας, εθνικότητας. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία, στην οποία περιλαμβάνονται η υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, η αυτενέργεια και η αυτό-εκπαίδευση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 20.000 μέλη σε όλη τη χώρα. Το Σ.Ε.Π. που ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη κι από τότε έχει αδιάλειπτη παρουσία και συστηματική προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Είναι μια κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις προκρίνοντας την ενεργό συμμετοχή και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.https://www.goodnet.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.