Η Εμπορική Ακόλουθος της Ιταλίας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τις βάσεις για μια εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα σε επιχειρήσεις της Ιταλίας και της Κρήτης, συζήτησαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη η Διευθύντρια του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα κα Ghiti Purlak και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Διοικητικού Γραφείου της ίδιας Πρεσβείας κ. Massimo Nardone.

Συνοδευόμενοι από τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας στην Κρήτη κ. Paolo Bartolozzi οι Ιταλοί διπλωμάτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις, συμμετοχή σε εκθέσεις και συνδυαστικές δράσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες στους τομείς των τροφίμων, των φαρμάκων και των μηχανημάτων. Παράλληλα, ζήτησαν στενότερη συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου καθώς σχεδιάζεται η ένταξη της Ελλάδας στον ετήσιο πλάνο στενότερης επιχειρηματικής συνεργασίας.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Αλιφιεράκη, η εξαγορά του Λιμένος Ηρακλείου από τον ιταλικό όμιλο Grimaldi, αλλάζει τα δεδομένα στις θαλάσσιες μεταφορές και αυτό ενδέχεται να συμβάλλει στη σύσφιξη των ελληνο-ιταλικών εμπορικών σχέσεων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.