ΕΜΥ: Από 17 έως 23 Ιουνίου η πιο ζεστή περίοδος

Ποια η τάση των θερμοκρασιών μέχρι το τέλος Ιουνίου

ΕΜΥ: Από 17 έως 23 Ιουνίου η πιο ζεστή περίοδος

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στην ψηφιακή πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) αναλύει την τάση των θερμοκρασιών μέχρι το τέλος Ιουνίου παραθέτοντας σχετικούς χάρτες που δείχνουν τις αποκλίσεις του υδράργυρου από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Θ. Κολυδάς, ΕΜΥ: Από 17 έως 23 Ιουνίου η πιο ζεστή περίοδος – Ποια η τάση των θερμοκρασιών μέχρι το τέλος Ιουνίου

Ειδικότερα στην σημερινή ανάρτησή του, ο κ. Κολυδάς αναφέρει: «Με χρήση αριθμητικών και κλιματικών μοντέλων για χρονικό διάστημα μόνο δύο εβδομάδων, συνάγεται ότι στη χώρα μας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Η πιο ζεστή περίοδος από 17 έως 23 Ιουνίου, με τον υδράργυρο αργότερα να παρουσιάζει πτωτική πορεία (από 24 έως 30 Ιουνίου 2024).

Διευκρινίζεται ότι οι προβλεπόμενες ζεστές ημέρες δεν μας παραπέμπουν σε επίπεδα καύσωνα. Η ίδια περίπου πορεία της θερμοκρασίας παρουσιάζεται και στην Αθήνα, με βάση το σχετικό μετεώγραμμα που έχουμε αναρτήσει. Αν ανατρέξετε σε παλαιότερες δημοσιεύσεις, θα διαπιστώσετε ότι το μετεώγραμμα πάντοτε εύστοχα προσδιορίζει όλες αυτές τις καιρικές μεταβολές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.