ΕΜΥ: Αυτά είναι τα ονόματα των καταιγίδων που μας περιμένουν τον χειμώνα

Ημερομηνία:

Αλέξανδρος, Μπόρα, Σόλωνας: η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε τα επίσημα ονόματα που θα δοθούν στις κακοκαιρίες των επόμενων μηνών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ΕΜΥ και οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ βαφτίζουν από κοινού τα μετεωρολογικά συστήματα που ξεσπούν στην περιοχή και μπορούν να προκαλέσουν ακραία φαινόμενα.

Αν όμως ένα σύστημα εμφανιστεί εκτός της Ανατολικής Μεσογείου και κινηθεί στο εσωτερικό της, διατηρεί την αρχική του ονομασία, η οποία αποφασίζεται από τις αντίστοιχες χώρες.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ σε ανακοίνωσή της, το σύστημα της ονοματοδοσίας βοηθά στην ενημέρωση του κοινού.

«Λειτουργώντας επικοινωνιακά, το σύστημα της ονοματοδοσίας θέτει σε επαγρύπνηση τον πολίτη μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ παράλληλα βοηθά Εθνικές Υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών κατά τη διαδικασία της ευρύτερης ενημέρωσης του κοινού για την παρουσία έντονων καιρικών φαινομένων και των πιθανών επιπτώσεών τους, με στόχο τη βέλτιστη προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας» αναφέρει η υπηρεσία.

Για τη περίοδο Οκτωβρίου 2024-Σεπτεμβρίου 2025, η αλφαβητική λίστα για την Ανατολική Μεσόγειο είναι: Alexandros, Bora, Coral, Daphne, Ermis, Frida, Gerasimos, Hemera, Ido, Julia, Kiniras, Lea, Marinos, Nestor, Ofek, Pelagia, Qesem, Roni, Solon, Tria, Uri, Valeria, Yam, Zoe.

Ειδήσεις Σήμερα:
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και...

Αλλαγή στο καιρικό σκηνικό προβλέπεται από την Τρίτη, καθώς...

Αίθριος ο καιρός στην Κρήτη την Πέμπτη...

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη αύριο...

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και...

Αλλαγή στο καιρικό σκηνικό προβλέπεται από την Τρίτη, καθώς...

Αίθριος ο καιρός στην Κρήτη την Πέμπτη...

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη αύριο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ: Οι προθεσμίες πληρωμής, ποιοι θα δουν μείωση

Συνολικά εκδόθηκαν 7.155.186 πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου, ενώ από...

Σταθερά ψηλά η Κρήτη στον τουρισμό – 88% ικανοποίηση επισκεπτών στα ξενοδοχεία

Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται η ικανοποίηση των επισκεπτών στα...

Μέλι: Η φυσική «ασπίδα» απέναντι στα ανθεκτικά μικρόβια

Το μέλι δεν είναι μόνο ένα φυσικό γλυκαντικό-Έρευνα δείχνει...

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους

Αλλαγή στο καιρικό σκηνικό προβλέπεται από την Τρίτη, καθώς...