Έναρξη διαδικασιών συνεργασίας – αδελφοποίησης του Δήμου Πλατανιά με τον Δήμο Nieder – Olm Γερμανίας.”

Ημερομηνία:

Εκκίνηση διαδικασιών συνεργασίας- αδελφοποίησης του Δήμου Πλατανιά με τον Δήμο Nieder – Olm της Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, με την αποστολή ομάδας εργασίας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη και τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου. Είχε προηγηθεί τιμητική πρόσκληση από τον παραπάνω Δήμο της Γερμανίας, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά και από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας τη σημασία μιας εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο Δήμων, με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σε οικονομικό, πολιτιστικό, μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ομάδα εργασίας που μετέβη στη Γερμανία για τον παραπάνω σκοπό, παρέστη σε πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Αδελφοποίησης του Δήμου Nieder – Olm, όπου ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Δήμου, αναφερόμενος στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπως την ανάπτυξη τόσο του πρωτογενή όσο και του τριτογενή τομέα, τα σημαντικά μνημεία, τοπόσημα κι αξιοθέατά του καθώς και στη σύγχρονη ιστορία του, με ιδιαίτερες αναφορές στη Μάχη της Κρήτης και στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη έγκριση της αδελφοποίησης από το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο και την αρμόδια Επιτροπή ενώ ο κ. Μαλανδράκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά κ. Αντώνη Φραγκονικολάκη, επέδωσαν τη σχετική εγκριτική απόφαση του Δήμου Πλατανιά.

Κατά την παραμονή της αποστολής στον Δήμο Nieder – Olm, τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν σε κρατική δομή εκπαίδευσης και κατάρτισης παιδιών ΑμΕΑ, που στόχο έχει την ένταξή τους στην αγορά εργασίας καθώς και σε δομή εθελοντικού κλιμακίου σε θέματα ασφάλειας, φυσικών καταστροφών , περίθαλψης άμεσης ανάγκης. Επιπλέον παραβρέθηκαν σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης όπου, μέσα από δικό του περίπτερο, ο Δήμος Πλατανιά παρουσίασε τοπικά αγροτικά προϊόντα του Δήμου μας, όπως ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, εσπεριδοειδή, αβοκάντο, βότανα κ.α., τα οποία διατέθηκαν από τους διοργανωτές στο κοινό και τα έσοδα αποδοθήκαν σε κοινωνικές δομές της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά και τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν επανειλημμένα τον Δήμαρχο του Nieder – Olm, Dirk Hasenfuss και τους συνεργάτες του, για την τιμητική πρόταση συνεργασίας αλλά και για τη ζεστή φιλοξενία και υποδοχή που τους επεφύλαξαν σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Δημητρογιαννάκης, Μανόλης Μαλακωνάκης και Χρυσούλα Μαραγκουδάκη και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Μαρινάκης και Κώστας Πατεράκης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα των αρμοδιοτήτων τους. Συμμετείχαν επίσης η κ. Κατερίνα Καρκαλά, συνεργάτιδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, η οποία είχε τη διερμηνεία των συναντήσεων και η δημοτική υπάλληλος Μαρία Περογιαννάκη ως αρμόδια για τα υπηρεσιακά και διαδικαστικά ζητήματα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιώτης θα ανέβει στα Ιμαλάια για καλό...

Ο Γιάννης Στεφανογιάννης θα επιχειρήσει τη διάσχιση του Νεπάλ...

Ο Δήμαρχος Πλατανιά συμμετείχε με παρουσίαση των...

« Ο Δήμαρχος Πλατανιά συμμετείχε με παρουσίαση των Αστικών-Ηπειρωτικών...

Χανιώτης θα ανέβει στα Ιμαλάια για καλό...

Ο Γιάννης Στεφανογιάννης θα επιχειρήσει τη διάσχιση του Νεπάλ...

Ο Δήμαρχος Πλατανιά συμμετείχε με παρουσίαση των...

« Ο Δήμαρχος Πλατανιά συμμετείχε με παρουσίαση των Αστικών-Ηπειρωτικών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό περιλαμβάνουν ένα...

Ελλάδα–Κύπρος: Επιτυχής συνεργασία σε διακρατικά εργαστήρια πολιτικής προστασίας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ACT4ALL». Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και...

«Στις 20:00 θα συμβεί»: Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν για επίθεση που «δεν έχει ξαναδεί»

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει θέσει τελεσίγραφο που λήγει σήμερα...