Ένας μεγαλοπρεπής γυπαετός «εγκλωβισμένος» στο κέντρο του Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Τι αναφέρει σχετικά το Δασαρχείο Ρεθύμνου

Τα βλέμματα των περαστικών και των περίοικων στο κέντρο του Ρεθύμνου τράβηξε η παρουσία ενός γυπαετού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλόσωμο πτηνό βρίσκεται περίπου από τις 10 το πρωί σε ταράτσα κτιρίου στο κέντρο της πόλης ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς να είναι τραυματισμένο.

Όπως μεταφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο neakriti.gr ο γυπαετός κάνει προσπάθειες να ανοίξει τα φτερά του αλλά φαίνεται να μην μπορεί.

Σχετική ενημέρωση έχει γίνει στο Δασαρχείου Ρεθύμνου, την Αστυνομία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για την διάσωση του πτηνού.

Σύμφωνα με το Δασαρχείο υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες το πτηνό να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν τις τελευταίες ημέρες στο νησί ενώ αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση για την διάσωση του.

Υπενθυμίζεται ότι οι γυπαετοί της Κρήτης αποτελούν εξαιρετικά σπάνιο είδος πτηνού καθώς αποτελούν ένα από τα τέσσερα που υπάρχει ανά την Ευρώπη με την μείωση τους τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη να είναι δραματική.

Η διάσωση του πτηνού είναι άρχουσας σημασίας καθώς θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση.https://www.neakriti.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διανομή Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ.Ρεθύμνης

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ Δ.ΡΕΘΥΜΝΗΣ Την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026,...

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο άτομα στη φυλακή-Ένας...

Μετά την απολογία τους-Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 7 από τα...

Διανομή Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ.Ρεθύμνης

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ Δ.ΡΕΘΥΜΝΗΣ Την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026,...

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο άτομα στη φυλακή-Ένας...

Μετά την απολογία τους-Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 7 από τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο μέσα σε λίγη ώρα στην Κρήτη: Νεκρός 23χρονος

Νέα τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (12/3) στην...

Ηράκλειο: Τραγωδία στην άσφαλτο – Νεκρός 61χρονος οδηγός μηχανής

Οι συνθήκες υπό τις οποίες εξετράπη η μηχανή διερευνώνται Με...