Ένας στους τρεις Έλληνες αντιμέτωπος με τη φτώχεια – Τραγική η εικόνα στους ανήλικους

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας , η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Οκτωβρίου, η Eurostat επικαιροποιεί την απεικόνιση των δεδομένων της αναφορικά με το ποσοστό των ανθρώπων που βρίσκονται «Σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού».

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, όπου σχεδόν ένας στους τρεις κατοίκους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια. Ειδικότερα, το ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού που κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 27,5%.

Η χώρα μας είναι τρίτη από το τέλος στην ΕΕ, μετά την Ρουμανία με 35,8% και την Βουλγαρία με 33,6%.
Ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώνεται στο 21,9%.

Στα επιμέρους στοιχεία της Ελλάδας, οι γυναίκες είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό αντιμέτωπες με τη φτώχεια (28,8%) σε σχέση με τους άνδρες (26,1%) ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η φτώχεια στους κάτω των 18 ετών, όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 31,5%.

Το ποσοστό των άνω των 65 ετών που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό διαμορφώνεται στο 19,3%.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του νοικοκυριού σε χειρότερη κατάσταση είναι οι οικογένειες με παιδιά (29,7%) έναντι 25,% για τις οικογένειες χωρίς παιδιά.

Το 2020, υπήρχαν 96,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ που κινδύνευαν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό , αντιπροσωπεύοντας το 21,9% του πληθυσμού.

Μεταξύ των 96,5 εκατομμυρίων κατοίκων εντός της ΕΕ που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, περίπου 5,9 εκατομμύρια (1,3% του συνολικού πληθυσμού) ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (κίνδυνος φτώχειας, σοβαρά υλικά και κοινωνικά) στερημένοι και ζουν σε ένα νοικοκυριό με πολύ χαμηλή εργασία).

Στον αντίποδα , τα χαμηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν στην Τσεχία (11,5%), τη Σλοβακία (13,8%), τη Σλοβενία ​​(14,3%), τις Κάτω Χώρες (15,8%) και τη Φινλανδία (15,9%).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συντάξεις: Ερχεται προσαύξηση έως 120 ευρώ –...

Η προσαύξηση αφορά το ανταποδοτικό τμήμα της κύριας σύνταξης,...

Τραγωδία στη Ρόδο: Πνίγηκε 3χρονο σε πισίνα

Το παιδί βρισκόταν σε παιδικό πάρτι που γινόταν στο...

Συντάξεις: Ερχεται προσαύξηση έως 120 ευρώ –...

Η προσαύξηση αφορά το ανταποδοτικό τμήμα της κύριας σύνταξης,...

Τραγωδία στη Ρόδο: Πνίγηκε 3χρονο σε πισίνα

Το παιδί βρισκόταν σε παιδικό πάρτι που γινόταν στο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συντάξεις: Ερχεται προσαύξηση έως 120 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η προσαύξηση αφορά το ανταποδοτικό τμήμα της κύριας σύνταξης,...

Τραγωδία στη Ρόδο: Πνίγηκε 3χρονο σε πισίνα

Το παιδί βρισκόταν σε παιδικό πάρτι που γινόταν στο...

Από τη Δευτέρα 139.000 ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους στο σπίτι τους – Ποια η διαδικασία

H «Κατ’ Οίκον» αποστολή φαρμάκων αφορά ασθενείς που επισκέπτονται...