Ενεργειακή κρίση: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιταγή ακρίβειας

Ημερομηνία:

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις φοροελαφρύνσεις είναι η κυβέρνηση, ώστε να προστατεύσει τους ευάλωτους πολίτες από την ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας που πλήττει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Έτσι, εκτός τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, το οικονομικό επιτελείο ήδη επεξεργάζεται ένα νέο πλέγμα μέτρων ανακούφισης, που πιθανότατα θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ.

Όπως διαμηνύει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όλα θα κριθούν το επόμενο δίμηνο, από την πορεία των εισπράξεων το διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, βάσει των οποίων θα διαμορφωθεί το νέο «πακέτο» στήριξης, πάντα ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια και τις αντοχές της οικονομίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον Σκάι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας, ωστόσο τόνισε ότι μέχρι να μπει το φθινόπωρο δεν μπορούμε να πούμε κάτι.

Τα μέτρα

Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετρά από τώρα τις δυνάμεις του προϋπολογισμού για να προετοιμάσει ένα δίχτυ προστασίας, ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες.

Αναφορικά με τα μέτρα που επεξεργάζεται το εν λόγω επιτελείο, πρόκειται για το ενδεχόμενο Fuel Pass 3, Power Pass 2, την επιταγή ακρίβειας και το ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια βραχυχρόνια παρέμβαση στον ΦΠΑ στα τρόφιμα.

(Πηγή: ΟΤ)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΙΕΛΚΑ: Μόνο 1 στους 2 σχεδιάζουν να...

Το 45% θα μειώσουν τις δαπάνες τους στις διακοπές...

Έρχεται το «Σπίτι μου 3» μετά τα...

Μετά το Βατερλό των προηγούμενων δύο προγραμμάτων «Σπίτι μου»...

ΙΕΛΚΑ: Μόνο 1 στους 2 σχεδιάζουν να...

Το 45% θα μειώσουν τις δαπάνες τους στις διακοπές...

Έρχεται το «Σπίτι μου 3» μετά τα...

Μετά το Βατερλό των προηγούμενων δύο προγραμμάτων «Σπίτι μου»...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μήνυμα Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη για τους υποψήφιους μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, «Με την ευκαιρία της έναρξης των...

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Βαριές κατηγορίες στους κατηγορούμενους για παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τους εντεταλμένους...