Ενισχύει την εξωστρέφεια του Δήμου Ηρακλείου ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Στο Ηράκλειο αντιπροσωπεία της Κινεζικής πόλης Hangzhou
των 12 εκατ. κατοίκων

Μετά την συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και στελεχών της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους του αδελφοποιημένου Δήμου Νίνγκμπο της Κίνας, μια νέα επίσκεψη Κινέζικης αντιπροσωπείας ενισχύει την εξωστρέφεια του Δήμου Ηρακλείου.

Η νέα σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της Κινεζικής πόλης Hangzhou, μιας πόλης των 12 εκατ. κατοίκων που βρέθηκαν στο Ηράκλειο στο πλαίσιο συνεργασίας με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου να παρουσιάζει τα δεδομένα του Δήμου, τις προοπτικές και το όραμα της Δημοτικής Αρχής για το Ηράκλειο του μέλλοντος.
Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, η καινοτομία, το εμπόριο, ο πολιτισμός, ο πρωτογενής τομέας, κ.α. και διαμορφώθηκε ένας οδικός χάρτης για τις επόμενες ενέργειες των δύο Δήμων.

Η συζήτηση, από την οποία μπορεί να ανοίξουν ενδιαφέρουσες προοπτικές για τον Δήμο Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων από την ιστορία των δύο πόλεων.
Στη συνάντηση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης το Σάββατο 25/5, συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου και οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γιαλιτάκης, Αντώνης Περισυνάκης, Στέλλα Αρχοντάκη, Γιάννης Τσαπάκης και Φιλαρέτη Δαφέρμου – Χρονάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.