Ενισχύεται ο Δήμος Ηρακλείου στην «μάχη της λακκούβας»

Ημερομηνία:

Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Δημοτική Επιτροπή η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη δημοπρασία του έργου επισκευής φθορών των οδοστρωμάτων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υλοποίηση του σχεδίου της Δημοτικής Αρχής για τη «μάχη της λακκούβας», έπειτα από την ομόφωνη έγκριση από την Δημοτική Επιτροπή, της πρότασης μελέτης και διακήρυξης της δημοπρασίας του έργου «Επισκευή φθορών οδοστρωμάτων του Δήμου Ηρακλείου» προϋπολογισμού 1.240.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός είχε προτεραιοποιήσει, ανακοινώσει και εντάξει, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας Γιώργο Σισαμάκη, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου για το 2025.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης λακκουβών και φθορών των ασφαλτικών οδοστρωμάτων που κρίνονται επικίνδυνες για την οδική ασφάλεια, καθώς και την κατασκευή μικρών διαπλατύνσεων στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου. Το έργο έχει χρονικό ορίζοντα δυο ετών και αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος θα οφείλει να επισκευάζει εντός τριών ημέρων τις βλάβες του οδοστρώματος που θα του κοινοποιούνται.

Με το συγκεκριμένο έργο, η Δημοτική Αρχή ενισχύει τις προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας και σε συνδυασμό με το ευρύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που συνεχίζεται και θα καλύψει όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, αλλά και την πρωτοποριακή κανονιστική πράξη προστασίας των δρόμων και των δένδρων από τομές και εκσκαφές εταιρειών, αποσκοπεί στην αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής σε ολόκληρο τον Δήμο Ηρακλείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Κρήτη το «Όσκαρ» των Ιταλών δημοσιογράφων:...

Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός η Κρήτη Επέστρεψε με βραβεία από την...

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής...

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...

Στην Κρήτη το «Όσκαρ» των Ιταλών δημοσιογράφων:...

Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός η Κρήτη Επέστρεψε με βραβεία από την...

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής...

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ισπανία: Τα 17 λεπτά που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία

Σοβαρά ερωτήματα για τις εντολές του κέντρου ελέγχου μετά...

Πόθεν έσχες: Σταθερά στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία – Τι ισχύει από φέτος

Το πόθεν έσχες αποκτά έτσι για πρώτη φορά μια...

Δέματα από χώρες εκτός ΕΕ: Τι αλλάζει στις χρεώσεις από την 1η Νοεμβρίου

Από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή ένα νέο...