Ενοικιάζεται η θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση

Ημερομηνία:

Η διάσημη θαλαμηγός «Χριστίνα Ο» του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι – Ωνάση ενοικιάζεται – με το αζημίωτο φυσικά – από ελληνική εταιρεία σε όσους θα ήθελαν να ζήσουν όπως ο Έλληνας κροίσος.

Ο κληρονόμος αγόρασε μία φρεγάτα από την καναδική κυβέρνηση το 1954, τη μετέτρεψε σε πολυτελή θαλαμηγό και την ονόμασε αρχικά «Χριστίνα», όπως η κόρη του.

Από την εντυπωσιακή θαλαμηγό πέρασαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς τζετ σετ τότε αλλά και ονόματα-θρύλοι, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τίτο, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, ο Τζον Κένεντι, η Μαρία Κάλλας.

Η θαλαμηγός έχει 99 μέτρα μήκος και περιλαμβάνει 17 υπνοδωμάτια, μία τραπεζαρία που χωράει 40 άτομα, σπα, κέντρο ομορφιάς, παιδότοπο και ελικοδρόμιο. Η προεδρική σουίτα ονομάζεται φυσικά «Σουίτα Ωνάση» και έχει τζακούζι. Μπορεί να φιλοξενήσει 34 άτομα και άλλα 38 άτομα πλήρωμα.

Η βιβλιοθήκη της θαλαμηγού είναι γεμάτη με έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων, τα σκαμνιά του μπαρ είναι καλυμμένα με δέρμα λευκής φάλαινας, ενώ ο πυθμένας της πισίνας υψώνεται ως το επίπεδο του καταστρώματος και μετατρέπεται σε πίστα χορού, διακοσμημένη με ψηφιδωτά που απεικονίζουν σκηνές από την ελληνική μυθολογία.

Το εσωτερικό της θαλαμηγού είναι βαμμένο σε απαλούς τόνους με μόνη εξαίρεση την εντυπωσιακή κυκλική σκάλα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

11η Σεπτεμβρίου 2001, 25 χρόνια μετά: Η...

Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις...

Βιβλική καταστροφή από τις πλημμύρες στο Νεπάλ...

Αγνοούνται 468 τουρίστες και ταξιδιώτες, ενώ οι νεκροί ανέρχονται...

11η Σεπτεμβρίου 2001, 25 χρόνια μετά: Η...

Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις...

Βιβλική καταστροφή από τις πλημμύρες στο Νεπάλ...

Αγνοούνται 468 τουρίστες και ταξιδιώτες, ενώ οι νεκροί ανέρχονται...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου,...

Ενεργειακή κρίση: Πότε έρχονται οι επιδοτήσεις σε καύσιμα και θέρμανση – Όλα τα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα

Οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών αναμένονται στις...

Έρχονται αυξήσεις στα κόμιστρα ταξί – Σε ποιες περιπτώσεις θα ακριβύνουν έως και 15 ευρώ

Αμετάβλητη θα παραμείνει η βασική ταρίφα (μονή και διπλή)...