Ενωση Εισαγγελέων για Αδ. Οικονόμου: Η κριτική δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας

Ημερομηνία:

«Σεβαστή» θεωρεί την καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση λειτουργών της Θέμιδος η Ένωση Εισαγγελέων της Ελλάδος πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών, στοιχείο που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

Η Ένωση Εισαγγελέων με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε χθες μετά την πρόταση της εισαγγελέως στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για το μείζον θέμα των αναστολών στις ποινές των κατηγορουμένων με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής :
«Μετά την ολοκλήρωση δίκης μείζονος ενδιαφέροντος με πολυετή διάρκεια, λόγω της έλλειψης υποδομών, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων της δίκης, εκπροσώπων κομμάτων και δημοσιεύματα, που στρέφονται με απαξιωτικά σχόλια και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, κατά εισαγγελικού λειτουργού και στοχοποιούν αυτή, για την κατά συνείδηση κρίση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, (χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης), τονίζει για ακόμη μια φορά πως είναι σεβαστή η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών, πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών, στοιχείο που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ....

Κατάμεστη η αίθουσα της Βικελαίας για την ομιλία με...

Δήμος Ηρακλείου:Η αναπτυξιακή προοπτική της Βικελαίας Δημοτικής...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με μέλη της Επιτροπής Εποπτείας...

Δήμος Ηρακλείου:Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ....

Κατάμεστη η αίθουσα της Βικελαίας για την ομιλία με...

Δήμος Ηρακλείου:Η αναπτυξιακή προοπτική της Βικελαίας Δημοτικής...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με μέλη της Επιτροπής Εποπτείας...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίστροφη μέτρηση για το Καστρινό Καρναβάλι 2026!

Δηλώστε συμμετοχή για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του Δήμου...