Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου:Το «πάμε κι όπου βγει» δε βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά.

Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι της διοίκησης.

Είμαστε παλιοί γνώριμοι απο τις πολιτικές διώξεις που ασκήσατε σε βάρος μας, την πρώτη μνημονιακή περίοδο,που όπως θα θυμάστε με την κινητοποίηση του λαού έπεσαν στο κενό.

Σας ευχαριστούμε για τον κόπο που κάνατε προκειμένου να συγγράψετε το μνημειώδες πόνημα που δώσατε στον τύπο και ασχολείται με την Ενωση μας.

Δυστυχώς όμως το μόνο νέο στοιχείο που έχει, είναι ότι ”ειπώθηκαν ψέμματα που ντράπηκαν τα ίδια μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τά λεγαν”.

Εχουμε μια βασική διαφορά που συνειδητά αγνοείτε.

Εμείς είμαστε εκλεγμένοι από τους συναδέλφους μας ενώ εσείς είστε διορισμένοι από την κυβέρνηση που ταυτίζεται με θάνατο του ΕΣΥ.

Γι αυτό είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τους συναδέλφους μας, να κρίνετε εσείς ποιος εκφράζει την Ενωση μας και ποιος όχι.

Μάλλον έχετε παρεξηγήσει το ρόλο σας.

Για μας η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό.Για σας είναι εμπόρευμα.

Εμείς είμαστε εκτεθειμένοι σε χιλιάδες λαού βαδίζοντας μαζί τον δρόμο της αξιοπρέπειας.Εσείς τον λαό τον τρέμετε.

Φαίνεται πώς οι πολίτες δεν συμμερίζονται τις επιτυχίες σας αφού διαδηλώνουν κατά χιλιάδες για την διάσωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Δεν κατανοείτε σίγουρα ότι γίνεστε κουραστικοί πουλώντας προσλήψεις και ενεργειακή αναβάθμιση χωρίς αντίκρυσμα,μυρηκάζοντας τα νούμερα που σας βολεύουν η βγάζοντας τις γνωστές άγονες προκηρύξεις της τελευταίας στιγμής.Ο κόσμος βιώνει ότι η δημόσια υγεία,το νοσοκομείο μας,η πρωτοβάθμια περίθαλψη έχουν περιέλθει στην πιο δεινή θέση που ήταν ποτέ.

Διότι είτε σας αρέσει είτε όχι τα ντουβάρια δεν κάνουν το ΕΣΥ αλλά το προσωπικό, η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση, η αξιοπρέπεια στην εργασία, η ισότιμη και δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους.Και σ αυτά έχετε αποτύχει παταγωδώς.Κάνετε ότι μπορείτε για να αποδομήσετε το ΕΣΥ,να βάλετε τον κόσμο να πληρώνει και να διώξετε τους γιατρούς από τη χώρα.

Το ότι προσωποποιείτε ζητήματα κατ εξοχήν πολιτικά δηλώνει και την ανεπάρκεια σας να μιλήσετε επι της ουσίας.

Είστε απρόσεκτοι διότι δεν αντιλαμβάνεστε πόσο φτηνή δικαιολογία είναι η επίρριψη ευθυνών σε έναν άνθρωπο, για κάτι που δεν έχετε κάνει χρόνια τώρα ως οφείλατε.

Γιατί δεν λέτε στον κόσμο ότι τα χρήματα για τον μαγνητικό τομογράφο είναι στην διάθεση μας από το 2019 και φυσικά δεν τα δώσατε εσείς;

Γιατί δεν λέτε στους πολίτες ότι χρειάζονται εκτός από τον χώρο τουλάχιστον δύο γιατροί αλλά και τέσσερις τεχνολόγοι στο τμήμα, για να δουλέψει ο μαγνητικός τομογράφος;Που δεν τους είδαμε φυσικά ούτε και θα τους δούμε.Εκτός αν έχετε σκοπό να τον δώσετε σε ιδιώτη όπως έχετε επανειλημένα εξαγγείλει,ως κυβέρνηση.

Αλήθεια συνηθίζετε να παραβιάζετε ‘’νόμιμα’’ γραφεία συναδέλφων εν αγνοία τους;

Πείτε στους πολίτες ότι ο περίφημος χώρος που καταλάβαμε ήταν μέχρι πρόσφατα για σας ανύπαρκτος. Ηταν υπνωτήριο περαστικών και σε άθλια κατάσταση απο άποψη καθαριότητας.

Πείτε τους ότι τον καθαρίσαμε εμείς και τον κάναμε ανθρώπινο,χωρίς καμία συνδρομή του νοσοκομείου και πήρε ετσι μια ανάσα το ακτινολογικό τμήμα που διαθέτει τους αθλιότερους χώρους του νοσοκομείου,χωρίς επαρκή φυσικό αερισμό και φωτισμό.

Και ξαφνικά λοιπόν φοβηθήκατε μην πάρει φωτιά και σπάσατε την κλειδαριά για να πάρετε δήθεν μέτρα, αφού μας πέρνατε μέτρα καθημερινά για δύο εβδομάδες…

Κυρίες και κύριοι το ακτινολογικό τμήμα ασφυκτιά σε χώρους ανεπαρκείς και προσβλητικούς για τον πολιτισμό μας.Φυσικά και δεν ρωτήθηκε κανείς,εκτός από την συντονίστρια του τμήματος.Ουτε βέβαια ο δντής του εργαστηριακού τομέα που δεν σας είναι αρεστός.Οπως γνωρίζετε οι τέσσερις απο τους πέντε γιατρούς του τμήματος έχουν διαφωνήσει με την απόφαση σας εγγράφως.

Δεν είπατε πώς εμάς τους πληβείους,μας ενημερώσατε δύο εβδομάδες πρίν από την έναρξη των εργασιών και με αποφάσεις προειλημμένες.

Καταλαβαίνετε πώς δεν είναι σοβαρό επιχείρημα να επικαλείστε υπηρεσιακούς παράγοντες που εσείς διορίσατε και είναι συνυπεύθυνοι για τη διάλυση του νοσοκομείου.Οπως και να επικαλείστε τμήματα που παραχώρησαν προσωρινά χώρους για την πανδημία και τους έχουν τώρα ανακτήσει, κάτι που δεν θα ισχύσει για μας.

Δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί σας για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που θα δημιουργήσετε σε προσωπικό και ασθενείς.Γιατί ποτέ δεν σας ενδιέφερε η αληθινή ποιότητα αλλά η εικονική πραγματικότητα.

Πείτε στους πολίτες ότι ο μαγνητικός δεν θα τοποθετηθεί στον χώρο μας,αλλά θα μεταφέρετε σ αυτόν, άλλο τμήμα άσχετο με το ακτινολογικό γιατί τέσσερα χρόνια δεν βρήκατε άλλη λύση παρα να μας συνθλίψετε,αφού ως γνωστόν δεν μας έχετε ιδιαίτερη αδυναμία όπως στους αυλικούς σας.

Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι

Δυστυχώς είτε σας αρέσει είτε όχι το ‘’πάμε κι όπου βγεί’’ μαζί με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ είναι τα εικονίσματα σας.

Αν και σας είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα δεν κάνατε τίποτα με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς στην πανδημία.

Εξαναγκάσατε ανειδίκευτους γιατρούς να σηκώσουν το βάρος της κλινικής covid,ρίχνοντας τους στη φωτιά χωρίς εφόδια.

Εξαναγκάσατε τους γιατρούς της ΜΕΘ να λειτουργούν μια διαρκή κατάσταση εξουθένωσης και υποθηκεύσατε το μέλλον της.

Εξαναγκάζετε τους λιγοστούς ειδικευόμενους να δουλεύουν 36ωρα για να μην μας μείνει κανένας.

Εξαναγκάζετε ανειδίκευτους γιατρούς να κάνουν διακομιδές βαρέως πασχόντων αν και σας έχουμε προειδοποιήσει έγκαιρα για τους κινδύνους.

Γνωρίζετε ότι ο λαός περιμένει εξηγήσεις για τα θύματα της πανδημίας όπως απαιτεί εξηγήσεις για τα παιδιά μας που χάθηκαν στα Τέμπη.Οι εργαζόμενοι και εκεί σας είχαν προειδοποιήσει αλλά εσείς τους απαξιώνατε και τους απειλούσατε.

Καλό θα ήταν λοιπόν ν αφήσετε στην άκρη την γνωστή σας παραπληροφόρηση και την αγαπημένη σας λάσπη,διότι ματαιοπονείτε αν νομίζετε πώς έτσι κάτι θα πετύχετε. Μόνο εκτίθεστε.

Κυρίες και κύριοι.

Νιώθουμε περήφανοι που και πάλι βρισκόμαστε απέναντι σας.Απέναντι στούς υπόλογους για την διάλυση της δημόσιας υγείας.

Καταλαβαίνουμε την ανασφάλεια σας μπροστά στη λαϊκή οργή.

Δεν έχετε πλέον να κάνετε μαζί μας ,έχετε να κάνετε με χιλιάδες λαού που είναι στούς δρόμους και απαιτεί το δίκιο του.

Τα εγκλήματα στούς σιδηροδρόμους, στην δημόσια υγεία,στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά δεν θα ξεχαστούν!

Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!

Ολες και όλοι στην γενική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη!

Τα σχόλια είναι κλειστά.