Ένωση γιατρών ΕΣΥ για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου: «Να σταματήσουν τις αναγγελίες κολοβών προκηρύξεων»

«Ας δώσουν χρήματα για να προσελκύσουν ανθρώπινο δυναμικό και όχι να κάνουν αναγγελίες κολοβών προκηρύξεων που όλοι γνωρίζουν»

Ένωση γιατρών ΕΣΥ για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου: «Να σταματήσουν τις αναγγελίες κολοβών προκηρύξεων»

«Ας ακούσουν τα αιτήματα του συλλαλητηρίου το οποίοι στηρίχτηκε μαζικά από το λαό του Ρεθύμνου. Ας δώσουν χρήματα για να προσελκύσουν ανθρώπινο δυναμικό και όχι να κάνουν αναγγελίες κολοβών προκηρύξεων που όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς κίνητρα θα μείνουν πάλι άγονες ακόμα και αν προλάβουν να ολοκληρωθούν προεκλογικά», αναφέρει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Στην πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή του νόμους μας κυρίου Γιάννη Κεφαλογιάννη ακούσαμε για άλλη μια φορά από τα κυβερνητικά χείλη ότι δίνονται τεράστια ποσά για την αναβάθμιση του νοσοκομείου. Και πραγματικά απορούμε πως υπάρχουν τόσα εκατομμύρια ευρώ για τα «ντουβάρια» ενώ για το υγειονομικό προσωπικό δεν περισσεύουν παρά ψίχουλα. Για ακόμα μια φορά επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί το πρόβλημα της στελέχωσης σε νευραλγικές ειδικότητες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, με αναγωγή των προβλημάτων σε λογιστικά θέματα.

Αν μια αεροπορική εταιρεία δεν έχει πιλότους όσους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και να έχει δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αν ένα τεχνικό γραφείο δεν έχει υδραυλικούς όσους πολιτικούς μηχανικούς και να έχει δεν μπορεί να ολοκληρώσει μια οικοδομή. Το πρόβλημα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου λοιπόν δεν είναι αριθμητικό είναι η έλλειψη γιατρών κομβικών ειδικοτήτων και η αδυναμία/ απροθυμία του συστήματος να τους αναπληρώσει. Το νοσοκομείο είναι ένας οργανισμός που η λειτουργία του εξαρτάται από το σωστό συγχρονισμό όλων των τμημάτων. Δεν μπορείς λοιπόν να πεις για παράδειγμα ότι το πρόβλημα είναι ότι λείπουν 4 παθολόγοι, 2 πνευμονολόγοι και 1 αναισθησιολόγος, αλλά έχουν προσληφθεί 2 οφθαλμίατροι, 2 ουρολόγοι και 3 ορθοπεδικοί. Αν δεν επαρκούν οι αναισθησιολόγοι όσους χειρούργους και να έχεις δεν μπορούν να γίνουν χειρουργεία. Δεν είναι θέμα αριθμητικής αλλά σωστής λειτουργίας κομβικών τμημάτων που η κατάρρευση τους οδηγεί σε ντόμινο δυσλειτουργίας όλου του νοσοκομείου.

Ας ακούσουν λοιπόν τα αιτήματα του συλλαλητηρίου το οποίοι στηρίχτηκε μαζικά από το λαό του Ρεθύμνου. Ας δώσουν χρήματα για να προσελκύσουν ανθρώπινο δυναμικό και όχι να κάνουν αναγγελίες κολοβών προκηρύξεων που όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς κίνητρα θα μείνουν πάλι άγονες ακόμα και αν προλάβουν να ολοκληρωθούν προεκλογικά.neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.