Ένταση στη δίκη Γιακουμάκη – Μάρτυρας και εισαγγελέας προκάλεσαν αντιδράσεις

Ημερομηνία:

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στα Γιάννενα, στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, που βρέθηκε νεκρός πριν από 4 χρόνια.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, “Αλήθειες με τη Ζήνα”, στο Star, αφορμή ήταν η κατάθεση ενός βασικού μάρτυρα, του ανθρώπου που ενημέρωσε τους αρμόδιους της Σχολής για το τι περνούσε ο Βαγγέλης. Ο Νίκος Δάβρης ανέφερε στους υπεύθυνους ότι “οι Κρητικοί ή θα τον χτυπήσουν σοβαρά τον Βαγγέλη ή θα τον σκοτώσουν”.

Περιέγραψε σκηνικά όπου οι συμφοιτητές του άτυχου νέου ξύρισαν με τη βία τον Γιακουμάκη, τον χρησιμοποιούσαν ως jukebox και τον χτυπούσαν σε δημόσια θέα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ταξίδεψε από τη Βραζιλία, όπου ζει και εργάζεται, για να καταθέσει στη δίκη.

oikogeneia-giakoumakh

Ο μάρτυρας και το σχόλιο του εισαγγελέα

Ο Νίκος Δαβρής ρωτήθηκε στο δικαστήριο γιατί πήρε την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθεί για όλα αυτά, την ώρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν το είχε πει σε κανέναν. Απάντησε ότι αν ο ίδιος ο νεαρός μιλούσε, θα αποκοβόταν από τους Κρητικούς.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ένας δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος έχει και συγγενική σχέση με έναν εκ των 9 κατηγορούμενων. Κατέθεσε ότι ο Βαγγέλης δεν είχε πειράξει κανέναν, όμως έπεφτε σε αντιφάσεις σε σχέση με όσα είχε πει στην προανάκριση.

Εκείνη τη στιγμή, ο πατέρας του Βαγγέλη, Αντρέας Γιακουμάκης, αντέδρασε λέγοντας ότι “το κατανοώ το παιδί, δεν μπορεί να πει πολλά γιατί θα επιστρέψει στην Κρήτη”. Μάλιστα, ένας εκ των εισαγγελέων προέβη σε ένα σχόλιο κατά την εξέταση του πρώτου μάρτυρα, αναφέροντας ότι “αν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ίσως και να ζούσε σήμερα”. Μετά από αίτημα εξαίρεσης που κατατέθηκε από την υπεράσπιση, ο εισαγγελέας ανακάλεσε το σχόλιο.

neaselida.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα αλλαγή του καιρού στην Κρήτη –...

Η Κρήτη περνά σταδιακά σε πιο φθινοπωρινό σκηνικό από...

Στην Κρήτη οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου...

Στην Κρήτη βρέθηκαν οι 41 εταίροι από 13 ευρωπαϊκές...

Νέα αλλαγή του καιρού στην Κρήτη –...

Η Κρήτη περνά σταδιακά σε πιο φθινοπωρινό σκηνικό από...

Στην Κρήτη οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου...

Στην Κρήτη βρέθηκαν οι 41 εταίροι από 13 ευρωπαϊκές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Κρήτη οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου Crete Valley

Στην Κρήτη βρέθηκαν οι 41 εταίροι από 13 ευρωπαϊκές...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 15:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήλωση της Ελένης Βατσινά για τα 83 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Μήνυμα Αντίστασης αλλά και μη παραίτησης από τη διεκδίκηση...