Ένταση στη δίκη Γιακουμάκη – Μάρτυρας και εισαγγελέας προκάλεσαν αντιδράσεις

Ημερομηνία:

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στα Γιάννενα, στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, που βρέθηκε νεκρός πριν από 4 χρόνια.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, “Αλήθειες με τη Ζήνα”, στο Star, αφορμή ήταν η κατάθεση ενός βασικού μάρτυρα, του ανθρώπου που ενημέρωσε τους αρμόδιους της Σχολής για το τι περνούσε ο Βαγγέλης. Ο Νίκος Δάβρης ανέφερε στους υπεύθυνους ότι “οι Κρητικοί ή θα τον χτυπήσουν σοβαρά τον Βαγγέλη ή θα τον σκοτώσουν”.

Περιέγραψε σκηνικά όπου οι συμφοιτητές του άτυχου νέου ξύρισαν με τη βία τον Γιακουμάκη, τον χρησιμοποιούσαν ως jukebox και τον χτυπούσαν σε δημόσια θέα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ταξίδεψε από τη Βραζιλία, όπου ζει και εργάζεται, για να καταθέσει στη δίκη.

oikogeneia-giakoumakh

Ο μάρτυρας και το σχόλιο του εισαγγελέα

Ο Νίκος Δαβρής ρωτήθηκε στο δικαστήριο γιατί πήρε την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθεί για όλα αυτά, την ώρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν το είχε πει σε κανέναν. Απάντησε ότι αν ο ίδιος ο νεαρός μιλούσε, θα αποκοβόταν από τους Κρητικούς.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ένας δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος έχει και συγγενική σχέση με έναν εκ των 9 κατηγορούμενων. Κατέθεσε ότι ο Βαγγέλης δεν είχε πειράξει κανέναν, όμως έπεφτε σε αντιφάσεις σε σχέση με όσα είχε πει στην προανάκριση.

Εκείνη τη στιγμή, ο πατέρας του Βαγγέλη, Αντρέας Γιακουμάκης, αντέδρασε λέγοντας ότι “το κατανοώ το παιδί, δεν μπορεί να πει πολλά γιατί θα επιστρέψει στην Κρήτη”. Μάλιστα, ένας εκ των εισαγγελέων προέβη σε ένα σχόλιο κατά την εξέταση του πρώτου μάρτυρα, αναφέροντας ότι “αν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ίσως και να ζούσε σήμερα”. Μετά από αίτημα εξαίρεσης που κατατέθηκε από την υπεράσπιση, ο εισαγγελέας ανακάλεσε το σχόλιο.

neaselida.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ισχυρή γέφυρα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου για...

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων...

Διεθνής αποθέωση για την Κρήτη: Στην κορυφή...

Η Κρήτη και η Σύρος κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις...

Ισχυρή γέφυρα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου για...

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων...

Διεθνής αποθέωση για την Κρήτη: Στην κορυφή...

Η Κρήτη και η Σύρος κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ισχυρή γέφυρα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων...

Κατασκοπεία στη Σούδα: Στο… στόχαστρο του Πολωνού και οι διακοπές του πρωθυπουργού

Ο κατηγορούμενος είχε αποθηκευμένο στο κινητό του τηλέφωνο εκτεταμένο...

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Παράταση ζητούν οι γιατροί μετά τη λήξη της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ώστε να δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης των προληπτικών εξετάσεων...