Εντυπωσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έκθεση του Ιστορικού Μουσείου

Εντυπωσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έκθεση του Ιστορικού Μουσείου. Τα εγκαίνια μιας εξαιρετικά σημαντικής έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν…

Τα εγκαίνια μιας εξαιρετικά σημαντικής έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο του διήμερου κύκλου εκδηλώσεων που οργάνωσε χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης, «με στόχο να προβληθεί ο ελληνικός πολιτισμικός πλούτος στο κέντρο της Ευρώπης», όπως τόνισε εισαγωγικά ο ίδιος, στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τίτλο «Κρήτη και Ευρώπη: Ταραγμένοι Αιώνες».

Ως οικοδεσπότης, υποδεχόμενος πληθώρα επισκεπτών ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε τη σημασία του πολιτισμού ως συνεκτικού στοιχείου για την Ελλάδα και την Κρήτη και ευχαρίστησε με θερμά λόγια την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, για την στήριξη της πρωτοβουλίας που αναδεικνύει την σπουδαία ιστορική διαδρομή της μεγαλονήσου.

«Η παρουσίαση αυτής της σημαντικής έκθεσης και οι εκδηλώσεις που γίνονται, καταδεικνύουν την επιτυχημένη πορεία του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, καθώς και την ανυπολόγιστη προσφορά του στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού. Σηματοδοτούν ότι το νησί μας δίκαια διατηρεί το χαρακτηρισμό ως «πολιτιστική και ιστορική ναυαρχίδα στη Μεσόγειο», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, τον οποίο μετέφερε η Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Χατζηγιάννη.

«Η πρωτοβουλία του συντοπίτη μας ευρωβουλευτή καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη αλλά και η άριστη συνεργασία των επιστημόνων του Ιστορικού Μουσείου αξίζουν θερμών συγχαρητήριων. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί “σταθμό” στην πορεία του μουσείου, καθώς καταγράφει με τον πλέον εύλογο τρόπο την πολυεπίπεδη προσφορά του, τις σπουδαίες συνεργασίες, τη συνέπεια, τη συνέχεια και την εργατικότητα που έδειξαν τα μέλη του όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε στο μήνυμα του ο κ. Αρναουτάκης.

Να σημειωθεί πως για την Περιφέρεια Κρήτης η έκθεση που εγκαινιάστηκε αποτελεί μια αξιοσημείωτη δράση Πολιτισμού που εμπλουτίζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού και αναδεικνύει τη δυναμική των ανθρώπων του, οι οποίοι διατηρούν την έμφυτη κλίση τους στο ωραίο και αληθινό αλλά και την αγάπη τους για την Τέχνη και τη δημιουργία.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικές μαρτυρίες επιλεγμένων αντικειμένων από τις συλλογές του Μουσείου οι οποίες διατρέχουν την ιστορία και την τέχνη του νησιού, από το τέλος της ρωμαιοκρατίας ως τον 20ό αιώνα αναδεικνύοντας διαχρονικά τις σχέσεις του με τον ευρύτερο γεωγραφικό περίγυρο. Η έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ενώ η όλη εκδήλωση έγινε με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε η Εύα Γραμματικάκη, Διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου ενώ με ιδιαίτερα θερμό και τιμητικό τρόπο μίλησε εισαγωγικά για τον διοργανωτή συνάδελφο του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές Θοδωρής Ζαγοράκης και Κώστας Χρυσόγονος καθώς και στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου. Από την εκδήλωση δεν έλειψε η παραδοσιακή Κρήτη με τους μουσικούς Ειρήνη Δερέμπεη και Κάρολο Κουκλάκη που ερμήνευσαν Ερωτόκριτο, ενώ προσφέρθηκαν εκλεκτά εδέσματα της Κρήτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.