ΕΟΦ: Προειδοποίηση για κρέμα που διακινείται μέσω διαδικτύου

Ημερομηνία:

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί ότι το προϊόν «VARY FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως «φυσική φόρμουλα» για την καταπολέμηση της φλεβίτιδας και των κιρσών, δεν έχει γνωστοποιηθεί στον Οργανισμό, ούτε έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του.

Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα, ενώ ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά προϊόντων με φαρμακευτικές ενδείξεις χωρίς άδεια φαρμακευτικού προϊόντος και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τέλος οι απλές αποδείξεις στα βενζινάδικα από...

Μόνο τιμολόγια με ΑΦΜ πελάτη. Στον καθορισμό πρόσθετων ενδείξεων οι...

Ευρωβαρόμετρο: Η γενιά που θα ζήσει χειρότερα...

Το έκτακτο Ευρωβαρόμετρο για την οικονομία κατατάσσει τους Έλληνες...

Τέλος οι απλές αποδείξεις στα βενζινάδικα από...

Μόνο τιμολόγια με ΑΦΜ πελάτη. Στον καθορισμό πρόσθετων ενδείξεων οι...

Ευρωβαρόμετρο: Η γενιά που θα ζήσει χειρότερα...

Το έκτακτο Ευρωβαρόμετρο για την οικονομία κατατάσσει τους Έλληνες...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το μήνυμα της Σέβης Βολουδάκη για την επιτυχία του γιου της στις Πανελλαδικές

Η ανάρτηση της Σ. Bολουδάκη στο instagram: “Συγχαρητήρια Γιώργο μου! Η...

Στην τελική ευθεία η αναβάθμιση της ΕΕΛ Χανίων – Αυτοψία του Δημάρχου στα έργα

Σημαντική πρόοδο καταγράφουν τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της...