ΕΟΠΥΥ: Κίνδυνος να μείνουν χωρίς κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι

Ημερομηνία:

Κατάργηση του clawback και διαγραφή των οφειλών ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών ιατρών, διαγνωστικών κέντρων, πολυιατρείων, ιδιωτικών κλινικών και φυσικοθεραπευτών, από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Μάλιστα προειδοποιούν με κινητοποιήσεις γεγονός που θα οδηγήσει να μείνουν χωρίς κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν «την απόγνωση του ιατρικού κόσμου, λόγω του δυσβάσταχτου μέτρου του clawback που τους οδηγεί στην χρεοκοπία».

Ορατός ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Ξεκαθάρισαν ότι εάν δεν αποσυρθεί η αιφνιδιαστική απόφαση, για την προείσπραξη του clawback του 2021 και του 2023, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους και να διατηρήσουν την ποιότητα, των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Τόνισαν ότι τα εργαστήρια, τα πολυιατρεία, οι κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα και τα φυσικοθεραπευτήρια, «οδηγούνται στη χρεοκοπία και ζήτησαν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

Αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και εξάντληση όλων των νομικών μέσων, για την κατάργηση του clawback και τη διαγραφή των οφειλών.

Η σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΙΣΑ με θέμα «Καταστροφικές συνέπειες του clawback στην επιβίωση Ιατρών, Πολυιατρείων Διαγνωστικών Κέντρων και Κλινικών- Λήψη αποφάσεων για περαιτέρω ενέργειες» έγινε σε συνεργασία με το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ και τους φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το claw back καθιστά αδύνατη την επιβίωση των ιατρών και των Φορέων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης. Ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένα ζητήσει τα τελευταία χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας να καταργηθεί το δυσβάσταχτο αυτό μέτρο και να ενισχυθεί η υγεία. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, εργαστήρια  πολυιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια και κλινικές θα οδηγηθούν στο λουκέτο και θα έχουμε νέο κύμα ιατρών που θα καταφύγουν στο εξωτερικό αποδυναμώνοντας την περίθαλψη του Έλληνα ασθενή».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται οι προνομιούχοι ασθενείς -Στο δημόσιο νοσοκομείο...

«Η ιδέα μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να νοσηλεύονται σε...

Διαβήτης: Ποια συντηρητικά που καταναλώνουμε τον «εγκυμονούν»

Σημαντικός κίνδυνος αύξησης διαβήτη τύπου 2 από την καθημερινή...

Έρχονται οι προνομιούχοι ασθενείς -Στο δημόσιο νοσοκομείο...

«Η ιδέα μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να νοσηλεύονται σε...

Διαβήτης: Ποια συντηρητικά που καταναλώνουμε τον «εγκυμονούν»

Σημαντικός κίνδυνος αύξησης διαβήτη τύπου 2 από την καθημερινή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Σάββατο το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ξυλούρη-Στ’ Ανώγεια η ταφή του

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά η εξόδιος...

Λασίθι:Ο Άγιος Νικόλαος υποδέχεται το «Καρναβάλι της Λίμνης»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...