Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στο Ατσιποπούλο Ρεθύμνου

Η ΕΟΡΤΗ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΣΤΟ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
15 Δεκεμβρίου 2023

Το πρωί της Παρασκευής, 15ης Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ατσιποπούλου, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Μυστράκη, και άλλους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κατόπιν παρακλήσεως της Ενορίας, επέδωσε Ευεργετήριο Γράμμα της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον αξιότιμο κ. Στυλιανό Τζωρτζινάκη, ευεργέτη της Ενορίας, για την πολύτιμη δωρεά τμήματος του οικοπέδου, στο οποίο ανεγείρεται ήδη το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Ατσιποπούλου. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ιεροψάλτη της Ενορίας κ. Λεωνίδα Δασκαλάκη.
Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε με θερμούς λόγους ο Εφημέριος π. Μιχαήλ Μυστράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του έργου του Πνευματικού Κέντρου και στις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς της Ενορίας για να επιτελείται πάντοτε το έργο του Θεού προς πνευματική ωφέλεια των ανθρώπων.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος, αντιφωνώντας, συνεχάρη για το επιτελούμενο αυτό έργο και για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον δωρητή κ. Στυλιανό Τζωρτζινάκη. Ο Επίσκοπός μας τόνισε ιδιαίτερα πως σήμερα η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τον Άγιο Ιεράρχη Ελευθέριο μαζί με την Αγία μητέρα του Ανθία, επισημαίνοντας πως η κοινή αυτή μνήμη ενός Αγίου παιδιού και μιας Αγίας μητέρας δηλώνει με τον πλέον ηχηρό τρόπο την αξία της οικογένειας, όταν αυτή λειτουργεί και μαρτυρείται σωστά και αληθινά.
Στην Ιερά Πανήγυρι, μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Διοικητής του 547 Α/Μ Τάγματος Πεζικού και εκ του Τάγματος Εθνοφυλακής Ρεθύμνης ο κ. Μυστράκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου, αντιπροσωπείες των σχολείων της περιοχής και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.