Επαίσχυντη ομοφοβική «σάτιρα» στην Κέρκυρα με την καρικατούρα Κασσελάκη

Σάλο και πληθώρα αρνητικών σχολίων προκαλεί το καρναβάλι στα Μωραΐτικα Κέρκυρας και η προσπάθεια διακωμώδησης του Στέφανου Κασσελάκη για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και όχι για την πολιτική του διαδρομή.

“Εμείς καίμε Κασσελάκη” ήταν το σύνθημα και απειλούσαν καρναβαλιστές!

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η επιλογή του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση στα Μωραΐτικα Κέρκυρας με την ομοφοβικού και ρατσιστικού χαρακτήρα «απεικόνιση» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Στην προσπάθεια να διακωμωδήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και όχι για τον πολιτικό του διαδρομή έστησαν ομοίωμά του, τον «Καρναβολάκη», βάφοντας με έντονο κόκκινο τα χείλια και τα φρύδια της φωτογραφίας, φορώντας του ένα γυναικείο εσώρουχο και άλλα ακατανόμαστα.

Στο τέλος έκαψαν (φωτογραφία: enimerosi.com)  τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως «Βασιλιά Καρνάβαλο».

Δηλώσεις καταδίκης – «Ντροπή»

                                                                      Δηλώσεις καταδίκης

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν με τα μέλη από τον τοπικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (συνδιοργανωτής του καρναβαλιού) να καταδικάζουν και να δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν για τη χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης καρικατούρας και αν το ήξεραν δεν θα είχαν συμμετάσχει.

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Βασίλης Χειμαριώτης, σε δήλωσή του (CorfuPress.com) καταδικάζει επίσης την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου τονίζοντας ότι ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές.
Το μέλος του Δ.Σ. του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Μωραϊτίκων που διοργάνωσε το καρναβάλι, Πέτρος Κοσμάς, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αφού δηλώνει ντροπή, διαφοροποιείται από την επιλογή και δηλώνει ότι θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. για να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω επιστολή από τον τοπικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρεται:

«Στέλνουμε αυτή την επιστολή σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων ως απάντηση για το δημοσίευμα της Corfu Press για τo καρναβάλι των Μωραϊτίκων.

Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει καρνάβαλος και προφανώς ούτε το θέμα του, δεν είχαμε καμία ενημέρωση.

Επίσης είναι γνωστό ότι τα άρματα δεν γνωστοποιούνται ποτέ αναμεταξύ τους. Εμείς σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων κατεβήκαμε στην παρέλαση ντυμένοι Υπερηρωες Marvel.

Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου.

Τέλος, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες».

Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας: «Αυτό δεν είναι σάτιρα»

Ο δήμαρχος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης, σε δήλωσή του καταδίκασε το γεγονός και ελπίζει «τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή».

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε σε δήλωσή του:

«Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολή της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτιρα.

Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε.

Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας».

Απαράδεκτοι προπηλακισμοί στον Στέφανο Κασσελάκη

Τα σχόλια είναι κλειστά.