Επείγουσα επιστολή Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη για άμεση αποστολή εμβολίων κατά του covid-19

Ημερομηνία:

Την άμεση αποστολή εμβολίων για την αντιμετώπιση του covid-19 στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου για να προληφθούν τυχόν θανατηφόρα κρούσματα ζητάει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως τονίζει ο Γιάννης Στεφανάκης στην επιστολή του ο Δήμος βρίσκεται σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των υπέργηρων κατοίκων που αποτελούν το 49,7% των δημοτών.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών των κατοίκων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID – 19 θα θέλαμε να θέσουμε υπόψιν σας τα εξής:

  • Ο πληθυσμός του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου απαρτίζεται κατά 49,6% από υπερήλικες (άνω των 75 ετών) βάσει των επίσημων στοιχείων της Ελληνικής ΣτατιστικήςΑρχής, ενώ αποτελεί τον γηραιότερο Δήμο της Κρήτης και τον πέμπτο στην Ελλάδα.
  • Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων λόγω Covid στην Ελλάδα είναι 70 έτη.
  • Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου είναι ο ορεινότερος Δήμος της Κρήτης με ελάχιστο υψόμετρο 800 μέτρα και μέγιστο 2.148 ενώ το κοντινότερο νοσοκομείο βρίσκεται στον Άγιο ΝικόλαοΛασιθίου σε απόσταση 55 χιλιομέτρων ορεινού οδικού δικτύου.
  • Από την 30η Δεκεμβρίου 2020 έχει εγκατασταθεί ειδικός θάλαμος εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας στο Τζερμιάδων με συνεπικουρία των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ ήδη από τον Μάρτιο του 2020 ο Δήμος έχει προμηθεύσει ξεχωριστό υγειονομικό θάλαμο για εξετάσεις ύποπτων περιστατικών Covid-19.
  • Ο Νομός Λασιθίου εντάχθηκε από Δευτέρα 01-02-2021, στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.
 Παρόλα τα ανωτέρω στο Δήμο μας δεν έχει αποσταλεί ακόμα ουδεμία δόση των απαραιτήτωνεγκεκριμένων εμβολίων.

 Είναι τουλάχιστον σχήμα οξύμωρο ο Νομός Λασιθίου να έχει ενταχθεί στο Επίπεδο Β  Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου να μην έχει προμηθευτεί τα εμβόλια,εφόσον ήδη υπάρχει από καιρό και με την συνδρομή του Δήμου η προβλέπουσα υποδομή στο Κέντρο Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων.

Επειδή υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των υπέργηρων κατοίκων που αποτελούν το 49,7% των δημοτών μας ζητούμε,σύμφωνα και με την απόφαση Νο4/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου,την παρέμβασή σας,για την άμεση αποστολή εμβολίων στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων δια να προληφθούν τυχόν θανατηφόρα κρούσματα στην περιοχή μας, η οποίαβρίσκεται

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ιερά Πανήγυρις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στο...

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 4 και 5 Μαΐου...

Λασίθι:Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων...

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων Ταμιευτήρα Μπραμιανού,...

Ιερά Πανήγυρις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στο...

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 4 και 5 Μαΐου...

Λασίθι:Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων...

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων Ταμιευτήρα Μπραμιανού,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ιερά Πανήγυρις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στο Ρέθυμνο

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 4 και 5 Μαΐου...

Στην «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας»* συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνης

Στην «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας»* συμμετέχει...

15ο Γύρος Πόλης: «Στο Ρέθυμνο πετάμε, δεν περπατάμε»

Με το σύνθημα «Στο Ρέθυμνο πετάμε, δεν περπατάμε» θα...