Επεκτείνεται δυναμικά ο όμιλος της Μ. Καράτζη στον τουρισμό

Αγόρασε 3 ξενοδοχεία σε 3 έτη, αναπτύσσει ένα νέο, συζητάει την εξαγορά ενός ακόμη
Επεκτείνεται δυναμικά ο όμιλος της Μ. Καράτζη στον τουρισμό
Η ανάπτυξη του ομίλου έχει ενισχυθεί και από τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει με έναν από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους tour operators, τη γερμανική DER Touristik.

Σε συζητήσεις για την απόκτηση ενός ακόμη ξενοδοχείου στην περιφέρεια του Ηρακλείου της Κρήτης βρίσκεται η Cretan Investments Group Hellas. Με την υλοποίηση της εν λόγω εξαγοράς ο όμιλος συμφερόντων της Μαρίτας Καράτζη θα αριθμεί πέντε ξενοδοχειακές μονάδες, αποκτηθείσες όλες την τελευταία τριετία. Η ανάπτυξη του ομίλου έχει ενισχυθεί και από τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει με έναν από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους tour operators, τη γερμανική DER Touristik, η οποία ενισχύει συνεχώς τα τελευταία χρόνια την παρουσία της στην ελληνική αγορά αυξάνοντας τον αριθμό των επισκεπτών που μεταφέρει εδώ και ιδίως στην Κρήτη.

Στα μέσα του φετινού καλοκαιριού ο όμιλος, και ειδικότερα η MK Hotel Collection, η οποία αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της Cretan Investments Group στον κλάδο της φιλοξενίας, προχώρησε στην απόκτηση της ξενοδοχειακής μονάδας Village Resort & Waterpark στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει 275 δωμάτια, θέατρο, water park, τρεις πισίνες και γήπεδο ποδοσφαίρου, και είναι χτισμένο με προνομιακή θέα στη θέση Σπήλιος της Χερσονήσου. Για το συγκεκριμένο ακίνητο, ο όμιλος έχει προγραμματίσει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στο μεσοπρόθεσμο επενδυτικό πλάνο της MK Hotel Collection περιλαμβάνονται και οι Cicada Suites: μια συλλογή έξι προνομιακών σουιτών με ιδιωτικές θερμαινόμενες πισίνες και ιδιωτική παραλία στην παραλία του Καρτερού, η ανάπτυξη των οποίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οι Cicada Suites γειτνιάζουν με το Sentido Unique Blue Resort αλλά και το Cicada Seascape Experience, ένα ξεχωριστό γαστρονομικό brand που έχει αναπτύξει ο όμιλος.

Η MK Hotel Collection αναμένεται να ξεπεράσει σε δυναμικότητα τα 460 δωμάτια και σχεδόν 1.000 κλίνες στην Κρήτη.

Το Sentido Unique Blue Resort, το οποίο άνοιξε τον Απρίλιο του 2021, αποκτήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 και αποτελεί την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα που περιήλθε στον έλεγχο της Μαρίτας Καράτζη, διά της AKS Hotels. Πρόκειται για το πρώην lti AKS Minoa Palace, συνολικής δυναμικότητας 119 δωματίων. Για τη συγκεκριμένη μονάδα εκπονήθηκε ένα επενδυτικό πλάνο το οποίο υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις, την άνοιξη του 2021 και την άνοιξη του 2022 αντίστοιχα, και περιέλαβε εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης στους κοινόχρηστους χώρους, στο κεντρικό κτίριο και στην παραλία καθώς και την πλήρη ανακαίνιση των δωματίων.

Ακολούθησε η εξαγορά του ξενοδοχείου Amnissos Beach στην παραλία του Καρτερού, με τις εργασίες πλήρους ανακαίνισης να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς ώστε την 1η Ιουλίου 2023 να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η λειτουργία του ως Pnoé Breathing Life. Διαθέτει 60 σουίτες με 125 κλίνες και λανσάρει το concept φιλοξενίας που επικεντρώνεται στην ευεξία.

Ούτως, από το 2020 και μετά ο όμιλος έχει προχωρήσει στην εξαγορά τριών ξενοδοχειακών μονάδων και την ανάπτυξη μιας τέταρτης all-suites μονάδας, ενώ παράλληλα εξετάζει και την περαιτέρω τοποθέτησή του στην ξενοδοχειακή αγορά του Ηρακλείου, αναφέρουν πληροφορίες της «Κ». Πηγές της αγοράς επισημαίνουν ότι μέσα σε μία τριετία η MK Hotel Collection αναμένεται να ξεπερνά σε δυναμικότητα τα 460 δωμάτια και σχεδόν 1.000 κλίνες στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2020 η Μαρίτα Καράτζη αποφάσισε να πουλήσει το ποσοστό της στην ομώνυμη εισηγμένη, που ίδρυσε ο πατέρας της Μιλτιάδης Καράτζης, στον αδελφό της Αντώνη Καράτζη. Οπως έγινε γνωστό τότε, η Μαρίτα Καράτζη, η οποία έλαβε 47,499 εκατ. ευρώ ή 8,42 ευρώ ανά μετοχή για να πουλήσει το 38,44% του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχε στην εισηγμένη, είχε δρομολογήσει την επέκτασή της στον τουρισμό με νέες, δικές της επενδύσεις.https://www.kathimerini.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.