Επιφυλάξεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων – Πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

Ημερομηνία:

Μετά τις 20 Μαΐου αναμένεται η εισήγηση των ειδικών για την επανέναρξη των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ώστε να έχουν εκτιμηθεί επαρκώς τα επιδημιολογικά δεδομένα της νόσου μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Η κυβέρνηση έχει ορίσει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων την Δευτέρα 1η Ιουνίου εφόσον οι αριθμοί του κοροναϊού εξακολουθήσουν αυτοί που είναι τις τελευταίες 10 μέρες μετά το τέλος της καραντίνας, ωστόσο αντιμετωπίζει το θέμα με επιφυλάξεις.

«Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων. Θα περιμένει πρώτα να περάσουν 14 ημέρες από το άνοιγμα της αγοράς και της επιστροφής της τρίτης λυκείου στα σχολεία στις 11 Μαΐου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επιφυλάξεις έχει και μια μεγάλη πλειοψηφία γονιών και όχι μόνο…Ο βασικός πυρήνας της επιχειρηματολογίας τους είναι πως δε θα ρισκάρουν την υγεία του παιδιού τους ή άλλου μέλους της οικογένειάς τους για 20 μέρες μαθήματος. Πολύ μεγάλο ρίσκο δηλαδή για πολύ μικρό αντίκρισμα ενώ κάποιοι μιλούν για παιδιά-πειραματόζωα, ανεβάζοντας τους τόνους της αντίθεσής τους.

«Δεν υπάρχει σενάριο μόνο για Ε’ και Στ’ τάξης»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας, είπε ότι η εβδομάδας μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και των δημοτικών ή όχι.

«Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού», ξεκαθάρισε. «Η πορεία του ιού δείχνει θετικά στοιχεία για να γυρίσουμε όλοι σταδιακά στην καθημερινότητα. Μετά λοιπόν και την προσεκτική αποτίμηση των οδηγιών από τους ειδικούς, θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Παράλληλα κάλεσε τους μαθητές «να κρατήσουν τα βιβλία τους», καθώς για την κάλυψη της ύλης που χάθηκε κατά το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου ο σχεδιασμός του υπ. Παιδείας περιλαμβάνει την έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.

«Υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά και συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ας περιμένουμε τους ειδικούς και εμείς θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τις οδηγίες», είπε η κ. Ζαχαράκη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Café littéraire για τον Νίκο Καζαντζάκη

Την Τετάρτη 13 Μαϊου η νέα συνάντηση του λογοτεχνικού...

Δικαιώθηκε η Ελλάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο...

Κλείνει οριστικά ο φάκελος PSI, δηλαδή το μεγαλύτερο κούρεμα...

Café littéraire για τον Νίκο Καζαντζάκη

Την Τετάρτη 13 Μαϊου η νέα συνάντηση του λογοτεχνικού...

Δικαιώθηκε η Ελλάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο...

Κλείνει οριστικά ο φάκελος PSI, δηλαδή το μεγαλύτερο κούρεμα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παρουσία του πρωθυπουργού η εκδήλωση για την ένταξη της Ζωμίνθου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco

ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός,...

Café littéraire για τον Νίκο Καζαντζάκη

Την Τετάρτη 13 Μαϊου η νέα συνάντηση του λογοτεχνικού...

Μουσείο Καζαντζάκη: Θεματική ξενάγηση ενηλίκων και ελεύθερη είσοδος

Το Μουσείο Καζαντζάκη, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει στον εορτασμό...

Δικαιώθηκε η Ελλάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας για το PSI

Κλείνει οριστικά ο φάκελος PSI, δηλαδή το μεγαλύτερο κούρεμα...