Επίκεντρο της Εργατικής Πρωτομαγιάς το Σύνταγμα

Ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Η Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ, ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και βεβαίως για την ανάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης μέσα στην κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες βιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Για τον σοσιαλισμό. Καλή Πρωτομαγιά, χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στο Σύνταγμα κατευθύνθηκαν και οι μαζικές προσυγκεντρώσεις Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, Λαϊκών Επιτροπών.

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων ξεκίνησαν από την Πλατεία Κάνιγγος, την Παλιά Βουλή, τον Ευαγγελισμό και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Προσυγκεντρώσεις οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όλα τα μπλοκ κινήθηκαν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι η Τροχαία διέκοπτε σταδιακά την κυκλοφορία σε Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου.

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά πραγματιποιήθηκαν ταυτόχρονα, και στη Θεσσαλονίκη.

Στις 10.30 ήταν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Τέλος συγκεντρώσεις και πορείες για την Πρωτομαγιά οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Λαμία, η Καβάλα, η Καστοριά, ο Πολύγυρος, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα και το Λαύριο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.