Επικοινωνία Πέτσα – Κεφαλογιάννη με αφορμή χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 €

Ημερομηνία:

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Προχωράμε σταθερά με σημαντικές πρωτοβουλίες για την αναγκαία οικονομική βοήθεια των φορέων της αυτοδιοίκησης»
Με δυο σημαντικά νέα σε σχέση με την πορεία χρηματοδοτήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Π.Ε. Ρεθύμνου ολοκληρώνεται η τρέχουσα εβδομάδα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την «Αστική Αναζωογόνηση», προχώρησε η έγκριση της χρηματοδότηση για το έργο «Αισθητική και λειτουργική ανάπλαση των Ανωγείων» από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με συνολικό προϋπολογισμό 1,02 εκ. ευρώ. Βασικός στόχος του έργου είναι η διαμόρφωση της κεντρικής οδού και του συνεκτικού τμήματος του οικισμού. Το έργο εντάχθηκε ως μέρος της συνολικής πρότασης για Δράσεις Αστικής Αναζωογόνησης της Περιφέρειας Κρήτης με συνολικό προϋπολογισμό 22,5 εκ. ευρώ και αφορά ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ολιστικών αστικών αναπλάσεων.
Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Στέλιου Πέτσα προχώρησε στην πρόσκληση για την «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» από το ΤΠΑ του Υπουργείου για το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΒΑΘΜΟΥ». Στην πρόσκληση έχουν δικαίωμα συμμέτοχης, Δήμοι, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Περιφέρειες. Στόχος της προτεραιότητας είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από κάθε είδους φυσική καταστροφή. Με βάση τον επισυναπτόμενο πίνακα χρηματοδότησης και με βάση την από 19-3-2023 εισήγηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής του άρθρου 13 του ν. 4797/2021(Α 66) για την Π.Ε Ρεθύμνου προτείνονται για χρηματοδότηση τα κάτωθι:
 Δήμος Ανωγείων: Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση σχολικών αιθουσών λόγω σεισμού την 27.9.2021 συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
 Δήμος Ρεθύμνου: Αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
 Δήμος Αγίου Βασιλείου με φορέα υποβολής την Περιφέρεια Κρήτης: Περιφέρεια
Κρήτης: Εργασίες διαχείρισης των συνεπειών από τις πυρκαγιές Ιουλίου 2022 στις υποδομές περιοχής Δήμου Αγίου Βασιλείου της ΠΕ Ρεθύμνης συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
Ακολουθεί η δήλωση του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη:
«Στην έγκριση επιχορήγησης συνολικού ποσού που υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια σε ΟΤΑ της Π.Ε Ρεθύμνου, προχώρησε με αποφάσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας μέσα από την ενεργοποίηση των προσκλήσεων για την «Αστική Αναζωογόνηση» και την «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» από το ΤΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν συνέχεια μιας συστηματικής προσπάθειας του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται, όπως έχω επαναλάβει και στο παρελθόν, για μια σημαντική και αναγκαία οικονομική βοήθεια που στηρίζει τον προγραμματισμό και τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης. Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον καλό φίλο κ. Στέλιο Πέτσα για την ουσιαστική συνεργασία».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Αμαρίου:Επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Λάμπης,...

Επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο:Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ...

Δήμος Αμαρίου:Επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Λάμπης,...

Επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο:Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Social media και ανήλικοι: Τι προβλέπει η νέα ευρωπαϊκή εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας

H συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Ελληνικό Κέντρο...

Σπουδαία ανακάλυψη: Εντοπίστηκε τυχαία η ακριβής τοποθεσία του σπιτιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Πρόκειται για μια τυχαία ανακάλυψη που φωτίζει ωστόσο τα...