Επικοινωνία Πρόεδρου ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη με Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά

¨Παράταση μέχρι 31 Ιουνίου 2022 για τους Δασικούς Χάρτες¨

Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 27-05-2022 το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με κύριο θέμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ αποφασίστηκαν :
 Να δοθεί εύλογη ενιαία για όλη την Κρήτη παράταση των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων διορθώσεως προδήλων σφαλμάτων και αντιρρήσεων.
 Με ερμηνευτική εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργού να δοθεί εντολή στις δασικές υπηρεσίες να μην υποβάλλουν δηλώσεις εγγραφής δικαιωμάτων του δημοσίου αν δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Οι τυχόν υποβληθείσες να απορρίπτονται από το Κτηματολόγιο.
 Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης, της Περιφέρειας και των Βουλευτών Κρήτης να ενημερώσουν τους πολιτικούς Αρχηγούς και του αρμόδιους Υπουργούς για το μείζον αυτό θέμα.
 Να συγκροτηθεί με ευθύνη του προεδρείου ολιγομελής ομάδα εξειδικευμένων νομικών η οποία θα προετοιμάσει τις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, μετά την λήξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουρακης και ο εισηγητής του παραπάνω θέματος κ. Κουκιαδάκης Ευριπίδης επικοινώνησαν με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά, στον οποίο έθεσαν τα θέματα.
Ο κ. Υπουργό τους ενημέρωσε, να ανακοινωθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα δοθεί οριζόντια παράταση έως 31/06/2022 για τις Προθεσμίες Αντιρρήσεων Κατά των Δασικών Χαρτών

Τα σχόλια είναι κλειστά.