Επιμελητήριο Ηρακλείου -Κάλεσμα συμμετοχής επιχειρήσεων αγροδιατροφής στη αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ιαπωνία 8-13 Ιουνίου 2025

Ημερομηνία:

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει αποστολή με επιχειρήσεις από τον τομέα της Αγροδιατροφής στο Τόκυο και την Οσάκα της Ιαπωνίας από 8 έως 13 Ιουνίου 2025.
Η αποστολή των επιχειρήσεων αγροδιατροφής έχει στόχο να διευκολύνει τις ανταλλαγές και τις συμφωνίες μεταξύ ευρωπαϊκών και ιαπωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Το πρόγραμμα θα σχεδιαστεί για να προσφέρει δυνατότητες προώθησης των προτύπων τροφίμων υψηλής ποιότητας της Ευρώπης, να διερευνήσει διάφορες δυνατότητες και απαιτήσεις για επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ιαπωνία, καθώς και επιχειρηματική δικτύωση.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Christophe Hansen θα συνοδεύει την αντιπροσωπεία, στην οποία θα συμμετέχουν και ανώτεροι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών εταιρειών τροφίμων και ποτών και οργανώσεων παραγωγών. Οι στοχευμένοι τομείς περιλαμβάνουν ειδικά, αλλά όχι αποκλειστικά, το κρέας, τα γαλακτοκομικά, το ελαιόλαδο, τα αλκοολούχα ποτά, τα φρούτα και τα λαχανικά.
Η δήλωση συμμετοχής στην επιχειρηματική αποστολή θα είναι ανοικτή έως τις 9 Φεβρουαρίου 2025 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLM_Japan_2025

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα αναμένουν ειδοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση της αίτησής τους έως τα τέλη Φεβρουαρίου2025 και εφόσον υπάρξει έγκριση, το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα χρηματοδοτήσει μέρος των εξόδων συμμετοχής των μελών του.

«Η δυναμική των κρητικών προϊόντων επιτρέπει και επιβάλλει να σχεδιάζουμε δράσεις εξωστρέφειας πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα και θα εργαστούμε για την είσοδό τους σε νέες αγορές αξιοποιώντας κάθε σημαντική ευκαιρία» δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης και επισήμανε ότι έχει υποβληθεί αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής και από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ώστε να υποστηριχθεί η παρουσία των τοπικών επιχειρήσεων στην αποστολή με στελέχη του φορέα που διαθέτουν αντίστοιχη εμπειρία.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, υπεύθυνη κα Στεφανουδάκη, τηλ:2810 247034, stefanoudaki@ebeh.gr.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΕΟΤ: Road Show της Ελλάδας σε πέντε...

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών τουριστικών γραφείων, επιβεβαίωσαν ότι παρά...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος τη Δευτέρα –...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου...

ΕΟΤ: Road Show της Ελλάδας σε πέντε...

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών τουριστικών γραφείων, επιβεβαίωσαν ότι παρά...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος τη Δευτέρα –...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΟΤ: Road Show της Ελλάδας σε πέντε γερμανικές πόλεις ενισχύει το ενδιαφέρον των Γερμανών επαγγελματιών τουρισμού

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών τουριστικών γραφείων, επιβεβαίωσαν ότι παρά...

«Σύνδρομο κινητού»: Αδυναμία στα χέρια και θολή όραση, αναγνωρίζετε τα συμπτώματα;

Οι ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα με τρόπους...

Θρίλερ στο Παγκράτι: Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε διαμέρισμα

Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην...

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου

Η πόλη του 4ου αιώνα περιλάμβανε οικιστικά και θρησκευτικά...