Επίσημα στον Δήμο Χανίων οι πρ. Ιταλικοί Στρατώνες – Υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης ο Δήμαρχος Χανίων Π. Σημανδηράκης

Ημερομηνία:

Τη σύμβαση παραχώρησης των πρ. Ιταλικών Στρατώνων από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε) στον Δήμο Χανίων, υπέγραψε σήμερα, 11 Νοεμβρίου 2024, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, σηματοδοτώντας την αρχή της υλοποίησης του νέου Δημαρχείου Χανίων, στο κτίριο των πρ. Ιταλικών Στρατώνων (αρχή οδού Τζανακάκη).

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου, παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, ο πρ. Πρόεδρος του Δ.Σ. και συνεργάτης του Δημάρχου, Ευτύχης Δαμιανάκης, καθώς και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Ευθυμίου.

«Για μια διεκδίκηση δεκαετιών που γίνεται πράξη» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης, ο οποίος τόνισε πως: «πλέον, οι πρ. Ιταλικοί Στρατώνες περιέρχονται στη χρήση του Δήμου Χανίων και αυτό το εμβληματικό κτίριο παίρνει τον δρόμο, ώστε να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει ως το νέο Δημαρχείο της πόλης, αντάξιο της αρχιτεκτονικής και της ιστορίας της πόλης μας». Ο Δήμαρχος Χανίων υπογράμμισε πως: «η μια μετά την άλλη, οι μεγάλες διεκδικήσεις μας υλοποιούνται. Πρόκειται για μια μεγάλη, συλλογική επιτυχία ενώ σε μερικά χρόνια οι πολίτες θα είναι σε θέση να βλέπουν όλα αυτά τα κτήρια να παίρνουν ξανά ζωή και να μπορούμε να μιλάμε για μια εντελώς ανανεωμένη εικόνα του Δήμου Χανίων».

Ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους βουλευτές Χανίων, Σέβη Βολουδάκη και Ντόρα Μπακογιάννη, τους Αντιδημάρχους Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Αλόγλου και κ. Καλογριδάκη αντίστοιχα, τον κ. Δαμιανάκη Ευτύχη αλλά και όλους τους συνεργάτες του Δήμου Χανίων που εργάστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο κ. Δαμιανάκης, ο οποίος είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΤΑΔ εκ μέρους του Δήμου Χανίων, παρουσίασε αναλυτικά τις λεπτομέρειες της σύμβασης παραχώρησης αλλά και τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς του Δήμου υπογραμμίζοντας πως «κάθε μεγάλη διεκδίκηση του Δήμου και κάθε καλό αποτέλεσμα οφείλεται στην άψογη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων. Όπως προβλέπει η σύμβαση, σκοπός της παραχώρησης αποτελεί η αποκατάσταση, ανάδειξη και χρήση του ακινήτου, το οποίο είναι τοποθετημένο σε έκταση 2.708 μέτρων αλλά και η εγκατάσταση σε αυτό, του νέου Δημαρχείου του Δήμου Χανίων, με αρχική διάρκεια μίσθωσης τα 25 έτη και δυνατότητα παράτασης επιπλέον 10 έτη και πάγιο ετήσιο αντάλλαγμα το ποσό των 12.000 ευρώ».
».

Όπως τόνισε επίσης ο κ. Δαμιανάκης «μετά τα πρώτα 12 έτη της παραχώρησης και με την αποκατάσταση του ακινήτου, θα επανεκτιμηθεί το αντάλλαγμα ενώ θα αφαιρεθούν οι δαπάνες που θα έχουν καταβληθεί από πλευράς του Δήμου Χανίων για την αποκατάσταση του ακινήτου».

«Για ακόμα μια μεγάλη μέρα για τον Δήμο Χανίων» έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης ενώ όπως υπογράμμισε σε επόμενο στάδιο «η Τεχνική Υπηρεσία θα βγάλει σε διαγωνισμό τις μελέτες που χρειάζονται για να φτιάξουμε ένα από τα καλύτερα Δημαρχεία στην χώρα». Όπως ανέφερε ο κ. Καλογριδάκης το νέο Δημαρχείο, θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική του ταυτότητα, αφού το εξωτερικό του κέλυφος θα παραμείνει ως έχει.

Τέλος, ο κ. Αλόγλου από την μεριά του επισήμανε πως η παραχώρηση των πρ. Ιταλικών Στρατώνων ήταν μια αναγκαία προσθήκη σε όλη τη συνολική παρέμβαση που γίνεται στην περιοχή και περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση της οδού Τζανακάκη, τη μεγάλη ανάπλαση, που έχει ολοκληρωθεί στον Δημοτικό Κήπο, αλλά και στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, την ανακατασκευή του πρώην κτηρίου του ΙΚΑ, για να γίνει η πόλη πιο σύγχρονη και λειτουργική. Σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου ο κ. Αλόγλου τόνισε πως «ο Δήμος Χανίων θα εξαντλήσει τα περιθώρια προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου με εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ αν χρειαστεί θα συμμετάσχει ο Δήμος με ιδίους πόρους, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...

«Το καρναβάλι σε κίνηση»: Χρώμα, ρυθμός και...

Το 34ο Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα επιστρέφει και φέτος...

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...

«Το καρναβάλι σε κίνηση»: Χρώμα, ρυθμός και...

Το 34ο Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα επιστρέφει και φέτος...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Κρήτη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Υπογραφή συμφωνίας για το αεροδρόμιο Καστελίου

Στην Κρήτη αναμένεται αύριο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός...

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να μπει στη εποχή του διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...

Ανακαλύφθηκε σπάνιος σφραγισμένος μεσαιωνικός σταυρός-λειψανοθήκη σε βιβλική πόλη που ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε 3 φορές

Στην αρχαία πόλη Λύστρα στην κεντρική Τουρκία. Αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν...

Συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας...