Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης στην Παλαιά Εθνική Οδό στην Περιοχή δήμου Μυλοποτάμου

Ημερομηνία:

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης στο έργο: Eργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Παλαιά Εθνική Οδό στην Περιοχή δήμου Μυλοποτάμου», προϋπολογισμού 1.800.000 €.

H Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, συνοδευόμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και τον ανάδοχο εργολάβο επισκέφτηκε σήμερα το Δήμο Μυλοποτάμου και συγκεκριμένα την περιοχή του Αγίου Σύλλα, όπου εκτελείται από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης το έργο: « Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Παλαιά Εθνική Οδό στην Περιοχή δήμου Μυλοποτάμου», προϋπολογισμού 1.800.000 €.
Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στην Παλαιά Εθνική οδό και συγκεκριμένα αποκατάσταση οδικής ασφάλειας – βελτίωση ορατότητας σε επικίνδυνα τμήματα της περιοχής Αγίου Σύλλα από γεώτρηση Χουμερίου έως τον οικισμό Αγίου Σύλλα.
Η εργολαβία προβλέπει επίσης γέφυρα σύμμικτη, ανοίγματος 17 μέτρων με την οποία βελτιώνεται σημαντικά η ορατότητα της οδού. Καταργείται, επίσης, η παλαιά γέφυρα μικρού πλάτους και υδραυλικά ανεπαρκής, η οποία θα καθαιρεθεί. Στη δεύτερη γέφυρα εντός του οικισμού, κατασκευάζονται πτερυγότοιχοι, γίνεται στατική ενίσχυση, αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας και νέο οδόστρωμα. Προβλέπεται ακόμα η διαπλάτυνση μικρού τεχνικού στο ίδιο τμήμα. Ο σχετικές εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Άλλο ένα σημαντικό και πολύ αναγκαίο έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 1.8 εκατομμυρίου Ευρώ εκτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης στο Δήμο Μυλοποτάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Σύλλα. Πρόκειται για την αποκατάσταση των ζημιών σε διάφορα τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού, που χρόνια τώρα δημιουργούσαν προβλήματα στο μεταφορικό έργο, καθιστώντας μάλιστα επικίνδυνη την οδήγηση σε αρκετά σημεία λόγω ελλιπούς ορατότητας. Με τις παρεμβάσεις, που υλοποιούνται και οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευή νέας γέφυρας και την στατική ενίσχυση της δεύτερης γέφυρας, αποκαθίσταται η οδική ασφάλεια και δίνεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα, που για χρόνια δυσχέραινε την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

2ο Γκρουπ Φοιτητών και Φοιτητριών από την...

Νέο γκρουπ από φοιτήτριες και φοιτητές από την Κίνα...

«Κλείδωσε, φόρτισε, συνέχισε»: Το Ρέθυμνο επενδύει στην...

Ο Δήμος Ρεθύμνης κάνει ένα ακόμα βήμα προς την...

2ο Γκρουπ Φοιτητών και Φοιτητριών από την...

Νέο γκρουπ από φοιτήτριες και φοιτητές από την Κίνα...

«Κλείδωσε, φόρτισε, συνέχισε»: Το Ρέθυμνο επενδύει στην...

Ο Δήμος Ρεθύμνης κάνει ένα ακόμα βήμα προς την...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές της Κρήτης

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου,...

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η διαδικασία, τα επόμενα βήματα, ο κρίσιμος αριθμός

Η πρώτη φάση της Συνταγματικής Αναθεώρησης άνοιξε - Οι...

Τέμπη: Βγήκε το πόρισμα για την πυραντοχή των καθισμάτων του μοιραίου Intercity 62

Ο Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ. έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα αναφορικά με...

Νέος Γενικός Διευθυντής στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Ο νέος Γενικός Διευθυντής είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Βαγγέλης...