Επίσκεψη κλιμακίου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ρεθύμνου στο Εργατικό Κέντρο

Την Τετάρτη 23-9-2020 κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου αποτελούμενο από τους Μιχάλη Σαρρή (Γραμματέα Ν.Ε ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ), Ανδριανή Βαονάκη ( Αναπληρώτρια Γραμματέα), Ανδρέα Αντωνίου (Υπεύθυνο Τομέα Υγείας – Εργασίας -Ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και τον Πολιουδάκη Γιώργη(Υπεύθυνο Τομέα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης) επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου όπου έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση με τη Διοίκηση του και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Λιολάκη Γιώργο, τον Γραμματέα Νικολιδάκη Κώστα, τον Ταμεία Κοκώνη Γιάννη, τον ΓραμματέαΟργανώσεων Μανωλακάκη Γιώργοκαι τον Γραμματέα Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νημά Νίκο.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε από την πλευρά της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου το σημαντικό έργο που επιτελείτε για την στήριξη των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Επίσης έγινε αναφορά και στα χρόνια αιτήματα τους τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο πολλά από τα οποία κρίνονται αναγκαία όπως η κάλυψη των θέσεων επόπτη εργασίας και τα πρόγραμμα επιδότησης εργασίας.

Τα μέλη της Ν.Ε. κατέγραψαν τα αιτήματα και τόνισαν ότι χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης τόσο των εργαζομένων αλλά και των πληττόμενων επιχειρήσεων ώστε να μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανές και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το Κίνημα Αλλαγής εκτός των άλλων προτείνει τα εξής βασικά μέτρα:

-Την κάλυψη από το κράτος του 40% του μισθού των εργαζομένων και την εφαρμογή προγράμματος επιδότησης εργασίας (αντί του αποτυχημένου ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ).

-Την κάλυψη όλων των εργαζόμενων που χάνουν την δουλειά τους και των ήδη ανέργων με αυξημένα επιδόματα ανεργίας καθώς και τη διασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος σε όλους τους εργαζόμενους εποχιακά στον τουρισμό και στην εστίαση.

-Μέριμνα για την χορήγηση του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

-Την κήρυξη ως υποχρεωτικών όλων των κλαδικών συμβάσεων εργασίας που υπογράφονται.

-Την συναίνεση των εργαζομένων και όχι τον εξαναγκασμό τους σε περίπτωση αλλαγής της μορφής εργασίας τους

-Την τήρηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα του ωραρίου εργασίας.

Βασικό για το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι να ενισχύσουμε ξανά την εργασία να την κάνουμε παραγωγική,αξιοπρεπή,ενδιαφέρουσα προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες και να έχουμε ένα Δημόσιο, Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα που να εγγυάται την αξιοπρέπεια για όλους.

Νομαρχιακή Επιτροπή

Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου

Τομέας Εργασίας -Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τα σχόλια είναι κλειστά.