Επίσκεψη Λιθουανών δικαστικών υπαλλήλων στη Περιφέρεια Κρήτης

Συνάντηση με δικαστικούς υπαλλήλους – λειτουργούς, από τη Λιθουανία, στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος ανταλλαγών Δικαστικών Υπαλλήλων είχε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης. Τις εκπροσώπους συνόδευε η Πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κ. Ρούλα Μπερδιάκη.

Ο κ. Αλεξάκης καλωσορίζοντας τους δικαστικούς υπαλλήλους αναφερόμενος στη Κρήτη είπε, ότι, «οι λόγοι που πρέπει κανείς να την επισκεφτεί είναι χιλιάδες. Μεταξύ αυτών τέσσερις είναι οι πιο βασικοί λόγοι: η φυσική της ομορφιά, η κουλτούρα, η γαστρονομία και τέλος η φιλοξενία που την διακρίνει».

Ακόμη, παρουσιάστηκε και έγινε ειδική αναφορά στην ανεξερεύνητη Κρήτη που σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκη «δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας για την προβολή του νησιού, αλλά σίγουρα αποτελεί το πρώτο πράγμα που αξιολογείται αφού δίνει την εικόνα στον επισκέπτη για να ονειρευτεί. Παράλληλα, αναδεικνύεται μία από τις βασικές αξίες που πρέπει να επικεντρωθούμε την επόμενη μέρα. Αυτή η αξία αναφέρεται στην Βιωσιμότητα του πέμπτου μεγαλύτερου νησιού στην Μεσόγειο».

Επιπλέον, συζητήθηκαν ο ρόλος, οι αρμοδιότητες καθώς και ο τρόπος λειτουργίας των Δήμων και Περιφερειών στη χώρα μας.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Λιθουανίας ανέφεραν ότι ήδη από το 2013 έχουν ψηφιοποιήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες τους, συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης πρώτων υλών, όπως είναι το χαρτί.
Η συνάντηση έληξε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.