Επίσκεψη θεσμικών φορέων Ούμπρια – ΜΑΙΧ στο Επιμελητήριο Χανίων

Ημερομηνία:

«Η Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη Κοινή Στρατηγική Προτεραιότητα των Επιχειρηματικών Κοινοτήτων της Ούμπρια και των Χανίων».
επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Χανίων πενήντα (50) θεσμικοί εκπρόσωποι από την Πολιτική, Αυτοδιιοιηκητική και Επιχειρηματική κοινότητα της περιφέρειας της Ούμπρια (Umbria) με διοικητικό της κέντρο την ιστορική πόλη της Περούτζια (Perugia) της Ιταλίας. Ανάμεσα στους επικεφαλής της Ιταλικής αντιπροσωπείας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Umbria, κ. Simone Fittuccia και ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Ξενοδόχων της Ιταλίας, κ. Fabio Raimondo.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ERASMUS+” με επικεφαλής το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (M.A.I.X.) και τον συντονισμό του ερευνητή του τμήματος Οικονομίας & Διοίκησης κ. Γιώργου Αγγελάκη.

Από πλευράς της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χανίων υποδέχτηκαν τους Ιταλούς επισκέπτες ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Ροκάκης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, κ. Δημήτρης Μουντάκης, παρουσιάζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Χανιώτικης Οικονομίας, με έμφαση στην Τουριστική της δυναμική και τις στρατηγικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική Επιχειρηματική κοινότητα.

Ο κ. Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), μετά το τέλος της επίσκεψης τόνισε τα εξής: «Τα Χανιά και η Ούμπρια είναι δυο Μεσογειακές περιοχές που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά στη δομή της Οικονομίας τους με επίκεντρο τον Τουριστικό και τον Αγροδιατροφικό κλάδο.

Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους επικεφαλής σημαντικών θεσμικών φορέων και να ανταλλάξουμε άμεσα πληροφορίες για τις στρατηγικές μας προτεραιότητες και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει ήδη η κάθε περιφέρεια.

Διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι η Τουριστική Αειφορία και η ισχυρότερη διασύνδεση με τον τοπικό Αγροδιατροφικό πλούτο αποτελούν κοινές μας προτεραιότητες για το βιώσιμο Μέλλον του Τουρισμού μας. Συνεπώς, συμφωνήσαμε να επανέλθουμε σύντομα με συγκεκριμένες ιδέες συνεργασίας, αξιοποιώντας την πολύτιμη επιστημονική υποστήριξη του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων και του δυναμικού ερευνητή του, κ. Αγγελάκη, με τους οποίους ήδη συνεργαζόμαστε παραγωγικά και στο «Παρατηρητήριο Τουρισμού Δυτικής Κρήτης».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μια πτήση ανά 1-2 λεπτά: 400 αεροπλάνα...

Κορυφώνεται η κίνηση του καλοκαιριού – Η κίνηση καταγράφει...

Καιρός: Η προοπτική των επόμενων 15 ημερών...

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του, εξηγεί το...

Μια πτήση ανά 1-2 λεπτά: 400 αεροπλάνα...

Κορυφώνεται η κίνηση του καλοκαιριού – Η κίνηση καταγράφει...

Καιρός: Η προοπτική των επόμενων 15 ημερών...

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του, εξηγεί το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκτακτο επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι θα πληρωθούν έως τα τέλη Αυγούστου

Τι ισχύει για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2025. Συμπληρωματική...

Μια πτήση ανά 1-2 λεπτά: 400 αεροπλάνα σε 24 ώρες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κορυφώνεται η κίνηση του καλοκαιριού – Η κίνηση καταγράφει...

Μέτρα για τους συνταξιούχους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων στη ΔΕΘ – Αυξάνεται το επίδομα Νοεμβρίου

Το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων για τους συνταξιούχους άφησε ανοιχτό ο εκπρόσωπος...