Επίσκεψη του Επισκόπου Καμπέρας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ημερομηνία:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΜΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, υποδέχθηκε στο γραφείο του, την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καμπέρας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, κ. Αθηναγόρα, ως εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Σημειώνεται ότι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αθηναγόρας είναι Κρητικής καταγωγής, αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ έχει πραγματοποιήσει και μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Ίδρυμα και είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος είναι επίσης κρητικής καταγωγής και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο αντικείμενο της Βιοηθικής.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές ευχές του Αρχιεπισκόπου, καθώς και την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Ίδρυμα στο άμεσο μέλλον.
Στη συνάντηση συμμετείχε και η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης και Ερευνητικής Πολιτικής, Καθηγήτρια Μαρία Βαμβακάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προώθηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Κρήτης και Αυστραλίας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Αρχιεπισκοπής, καθώς και τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Φιλοσοφίας της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέα, η οποία ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, καθώς και στις δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τόσο στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος όσο και ευρύτερα με την ομογένεια και το εν λόγω Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της Εκκλησίας της Αυστραλίας.

Ο Πρύτανης και ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κτηματογράφηση: Στον… αέρα και σε κίνδυνο περιουσίες...

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Τον κίνδυνο...

Ηράκλειο: Ερευνητές του ΙΤΕ αποκάλυψαν νέο μηχανισμό...

Μια σημαντική ανακάλυψη που φωτίζει τους μοριακούς μηχανισμούς της...

Κτηματογράφηση: Στον… αέρα και σε κίνδυνο περιουσίες...

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Τον κίνδυνο...

Ηράκλειο: Ερευνητές του ΙΤΕ αποκάλυψαν νέο μηχανισμό...

Μια σημαντική ανακάλυψη που φωτίζει τους μοριακούς μηχανισμούς της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κτηματογράφηση: Στον… αέρα και σε κίνδυνο περιουσίες στην Κρήτη – Στην Αθήνα οι δικηγόροι

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Τον κίνδυνο...

«Οδύσσεια» : Πάνω από 80.000 εισιτήρια στο πρώτο διήμερο προβολών

Η μεγάλη προσέλευση δεν περιορίστηκε στα multiplex, αλλά αποτυπώθηκε...

Ελληνικό διαβατήριο: Τι αλλάζει με την ένταξή του στο Gov.gr Wallet

Το ελληνικό διαβατήριο ενσωματώνεται στο Gov.gr Wallet, δίνοντας στους...