Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη στο Υπουργείο Εσωτερικών για την υποστελέχωση στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου

Ημερομηνία:

Ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.) για τη στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Χανίων, απέστειλε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η επιστολή κοινοποιείται και στους τέσσερις βουλευτές του Νομού Χανίων και περιγράφει τη σημερινή κατάσταση, ως προς τα μεγάλα κενά που προκύπτουν στις οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού στον μητροπολιτικό Δήμο των Χανίων, πράγμα που οδηγεί σε οριακή λειτουργία των υπηρεσιών.

Ενδεικτικά, στην επιστολή με αποδέκτη το αρμόδιο Υπουργείο, αναφέρεται πως οι κενές οργανικές θέσεις στον Δήμο Χανίων σήμερα είναι 130 (45 εκ των οποίων στα Νομικά Πρόσωπα), ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα ανέρχονται στις 150, μετά από τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις κυρίως λόγω συνταξιοδότησης.

Παράλληλα υπογραμμίζεται, ότι την τελευταία δεκαετία ενώ έχει αποχωρήσει ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων, δεν έχει πραγματοποιηθεί ωστόσο καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από το 2008 κι έκτοτε, πέραν της προκήρυξης ανταποδοτικών υπηρεσιών (3Κ/2018).

Μάλιστα, μέσω του προγράμματος της κινητικότητας στο Δημόσιο, την τελευταία τετραετία, περισσότεροι από 20 μόνιμοι υπάλληλοι έφυγαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, με εκείνους που εισήλθαν στον Δήμο, να μην αναπληρώνουν τις κενές θέσεις των μετακινηθέντων, ούτε προς το ελάχιστο. Στα δε Νομικά Πρόσωπα παραμένουν κενές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, το οποίο αντιμετωπίζει ελλείψεις που καθιστούν τη λειτουργία του προβληματική. Ειδικά στις συνθήκες που επικρατούν εν μέσω πανδημίας, όπου το 40% των κενών οργανικών θέσεων παραμένουν ακάλυπτες.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Δήμος μας, ως μητροπολιτικός Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αποτελεί τον “συνδετικό κρίκο” με τους υπόλοιπους δήμους, καθώς για θέματα πολεοδομίας, τεχνικών υπηρεσιών (μελετών, δημοπρατήσεων κ.ο.κ.), πρόνοιας, οι περιαστικοί Δήμοι εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τον Δήμο Χανίων.

Ο Δήμαρχος αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, πως «γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Χανίων υφίσταται σοβαρή υποστελέχωση της υπηρεσίες του. Επομένως, εντείνεται η όξυνση των προβλημάτων καθώς το προσωπικό που υπηρετεί στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα, φορτίζεται καθημερινά με επιπλέον υποθέσεις που δεν έχει την επάρκεια για να διεκπεραιώσει».

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης αναφέρει ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ ζητά να γίνουν ενέργειες για την άμεση στελέχωση του Δήμου, με δεδομένη την οικονομική του ευρωστία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την...

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους το μεσημέρι του...

Άρθρο του Δημάρχου Χανίων , Παναγιώτη Σημανδηράκη,...

Ο τόπος μας σε ένα σταυροδρόμι Η Κρήτη και τα...

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την...

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους το μεσημέρι του...

Άρθρο του Δημάρχου Χανίων , Παναγιώτη Σημανδηράκη,...

Ο τόπος μας σε ένα σταυροδρόμι Η Κρήτη και τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα έκκληση της Unesco για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αρκετά κράτη μέλη της Unesco υποστήριξαν το ελληνικό αίτημα...

Επιστροφές εισφορών από τον e-ΕΦΚΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Σε νέα καταβολή επιστροφών προχωρά ο e-ΕΦΚΑ, επιστρέφοντας αχρεωστήτως...

Η Κρήτη ποντάρει στους Ινδικούς γάμους – Διαρκούν ως 7 μέρες, έχουν εκατοντάδες καλεσμένους

Ο γαμήλιος τουρισμός ως «όχημα» για είσοδο στην αγορά...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η έκθεση Τυχεροπούλου φέρνει ανατροπές

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε η Τυχεροπούλου για...