Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη στο Υπουργείο Εσωτερικών για την υποστελέχωση στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου

Ημερομηνία:

Ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.) για τη στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Χανίων, απέστειλε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η επιστολή κοινοποιείται και στους τέσσερις βουλευτές του Νομού Χανίων και περιγράφει τη σημερινή κατάσταση, ως προς τα μεγάλα κενά που προκύπτουν στις οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού στον μητροπολιτικό Δήμο των Χανίων, πράγμα που οδηγεί σε οριακή λειτουργία των υπηρεσιών.

Ενδεικτικά, στην επιστολή με αποδέκτη το αρμόδιο Υπουργείο, αναφέρεται πως οι κενές οργανικές θέσεις στον Δήμο Χανίων σήμερα είναι 130 (45 εκ των οποίων στα Νομικά Πρόσωπα), ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα ανέρχονται στις 150, μετά από τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις κυρίως λόγω συνταξιοδότησης.

Παράλληλα υπογραμμίζεται, ότι την τελευταία δεκαετία ενώ έχει αποχωρήσει ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων, δεν έχει πραγματοποιηθεί ωστόσο καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από το 2008 κι έκτοτε, πέραν της προκήρυξης ανταποδοτικών υπηρεσιών (3Κ/2018).

Μάλιστα, μέσω του προγράμματος της κινητικότητας στο Δημόσιο, την τελευταία τετραετία, περισσότεροι από 20 μόνιμοι υπάλληλοι έφυγαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, με εκείνους που εισήλθαν στον Δήμο, να μην αναπληρώνουν τις κενές θέσεις των μετακινηθέντων, ούτε προς το ελάχιστο. Στα δε Νομικά Πρόσωπα παραμένουν κενές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, το οποίο αντιμετωπίζει ελλείψεις που καθιστούν τη λειτουργία του προβληματική. Ειδικά στις συνθήκες που επικρατούν εν μέσω πανδημίας, όπου το 40% των κενών οργανικών θέσεων παραμένουν ακάλυπτες.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Δήμος μας, ως μητροπολιτικός Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αποτελεί τον “συνδετικό κρίκο” με τους υπόλοιπους δήμους, καθώς για θέματα πολεοδομίας, τεχνικών υπηρεσιών (μελετών, δημοπρατήσεων κ.ο.κ.), πρόνοιας, οι περιαστικοί Δήμοι εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τον Δήμο Χανίων.

Ο Δήμαρχος αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, πως «γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Χανίων υφίσταται σοβαρή υποστελέχωση της υπηρεσίες του. Επομένως, εντείνεται η όξυνση των προβλημάτων καθώς το προσωπικό που υπηρετεί στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα, φορτίζεται καθημερινά με επιπλέον υποθέσεις που δεν έχει την επάρκεια για να διεκπεραιώσει».

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης αναφέρει ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ ζητά να γίνουν ενέργειες για την άμεση στελέχωση του Δήμου, με δεδομένη την οικονομική του ευρωστία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επίσκεψη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στο Νοσοκομείο Χανίων

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, στο...

Χανιά:Υποδεχόμαστε τον Μιχάλι Βιγκ και ταξιδεύουμε στον...

Σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Οκτωβρίου 2026 υποδεχόμαστε...

Επίσκεψη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στο Νοσοκομείο Χανίων

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, στο...

Χανιά:Υποδεχόμαστε τον Μιχάλι Βιγκ και ταξιδεύουμε στον...

Σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Οκτωβρίου 2026 υποδεχόμαστε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Hearth Summit Aegean: Τουρισμός και νησιωτικότητα – Πέντε λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των νησιών

Τουρισμός και νησιωτικότητα, λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το...

Μακροζωία: Η αγωνία του γήρατος και η απάντηση της επιστήμης

Βιώνουμε την επανάσταση της ιατρικής, της τεχνολογίας και των...

BasketGate: Στη φυλακή ο Ηλίας Κορομηλάς – Με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης

Στην απολογία του ο πρώην διαιτητής υποστήριξε πως ο...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: Ήθελε να ζήσει ως το 1966… αλλά δεν πρόλαβε

Ήταν πρωί της 26ης Οκτωβρίου του 1957. Ο Νίκος...