Επιστολή Κυρίζογλου: Είναι η ώρα της αλληλεγγύης των δήμων μας

Ημερομηνία:

Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ για τις

πυρκαγιές σε όλη τη χώρα
Διαβάστε την επιστολή του Προέδρου

Δήμαρχοι όλων των Δήμων της Ελλάδας,

Η πατρίδα μας φλέγεται και το μόνο που μας πρέπει, αυτή τη στιγμή είναι να σπεύσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.

Κάποιοι εξ ημών, τη στιγμή που σας γράφω, δίνουν μάχη με τις φλόγες και γι’ αυτό το λόγο, δίχως δεύτερη σκέψη, τώρα είναι η στιγμή της αλληλεγγύης. Είναι η στιγμή να δράσουμε με πρακτικό πνεύμα και με άμεσο τρόπο.

Είναι η ώρα της αλληλεγγύης των δήμων μας και η εκδήλωση αυτής της αλληλεγγύης θα είναι η βάση που θα στηριχθούμε για να επιχειρηματολογήσουμε για την αυτοδιοίκηση που αδίκως και επιπολαίως δέχεται κριτική ίσως για να συγκαλυφθούν ευθύνες της δημόσιας διοίκησης του κράτους μας.

Ας αναλογιστούμε τι μπορεί να χρειάζονται οι συνάδελφοί μας για να σβήσουν τη φωτιά αλλά και για να αντιμετωπίσουν το κοινωνικό πρόβλημα που θα ανακύψει την επόμενη ημέρα δηλαδή μηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό, όπου μπορούμε, οχήματα (υδροφόρες, σκαπτικά μηχανήματα και κάθε σχετικός εξοπλισμός), κινητοποίηση και υλική στήριξη των κατά τόπους εθελοντικών ομάδων διασωστών για να μπορέσουν οργανωμένα να φθάσουν και να δράσουν επιτόπου.

Αυτά πρέπει να γίνουν σήμερα, για σβήσει η φωτιά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Κόντρα σε όποιον μας αδικεί εμείς καλά γνωρίζουμε ότι εμείς είμαστε οι πρώτοι παρόντες, στον τόπο που συνέβη το κακό και σε εμάς πρώτους οι συνδημότες μας θα σπεύσουν για να ζητήσουν βοήθεια.

Άμεση ενέργεια, λοιπόν, χωρίς να αναζητούμε τα αίτια και να παίζουμε με την ευθύνη. Εμείς να κάνουμε τη διαφορά, εμείς να σπεύσουμε να βοηθήσουμε, σκεπτόμενοι μόνον τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Ταυτόχρονα, έγκαιρος σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που θα αναπτύξουμε στηριζόμενοι και στους δημότες μας, κινούμενοι στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών.

Αυτά όμως είναι για μετά, για μία άλλη στιγμή και τότε θα πρέπει όλα να τεθούν με παρρησία, με ευθύτητα, με θάρρος. Αυτό σκοπεύουμε να πράξουμε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κωνσταντίνος Τζολάκης: «Ολυμπιακέ μου, αυτό είναι το...

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη,...

Η γέννηση του Ελ Νίνιο και το...

Μια πρωτοφανής θερμική ανωμαλία σε παγκόσμια κλίμακα. Οι δορυφορικές απεικονίσεις...

Κωνσταντίνος Τζολάκης: «Ολυμπιακέ μου, αυτό είναι το...

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη,...

Η γέννηση του Ελ Νίνιο και το...

Μια πρωτοφανής θερμική ανωμαλία σε παγκόσμια κλίμακα. Οι δορυφορικές απεικονίσεις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κωνσταντίνος Τζολάκης: «Ολυμπιακέ μου, αυτό είναι το πιο δύσκολο μήνυμα που έχω γράψει»

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη,...

Η γέννηση του Ελ Νίνιο και το σενάριο για καλοκαίρι μέχρι τα… Χριστούγεννα – Τι ακριβώς συμβαίνει στον Ειρηνικό;

Μια πρωτοφανής θερμική ανωμαλία σε παγκόσμια κλίμακα. Οι δορυφορικές απεικονίσεις...

Ποια είναι τα δέντρα που μπορούν να γίνουν «ασπίδα» για το σπίτι σας απέναντι στις πυρκαγιές

Ποια είδη θεωρούνται λιγότερο εύφλεκτα και πώς η σωστή...

Τα «καλοκαιρινά» της έβαλε (και) φέτος η γρίπη

Ο συνωστισμός σε beach bars, κλαμπ, πλοία και καλντερίμια...