Επιστολή Πολάκη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ημερομηνία:

Επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Β. Πλιώτα, αποστέλλει σήμερα ο Παύλος Πολάκης μετά το επεισόδιο με την «εκ παραδρομής» κλήση του σε ανωμοτί κατάθεση εξαιτίας της μήνυσης εις βάρος του από τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.

Στην επιστολή του ο κ. Πολάκης ζητά από τον κ. Πλιώτα να προχωρήσει άμεσα σε πειθαρχικό έλεγχο και τιμωρία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Απ. Ανδρέου, που ήταν ο λειτουργός εκείνος που διέταξε προανάκριση και ζήτησε την ανωμοτί κατάθεση του Βουλευτή εξαιτίας μήνυσης του Μένιου Φουρθιώτη, για τους εξής δυο λόγους:

Για παραβίαση των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος, που σαφώς ορίζουν πως Βουλευτής δεν καλείται σε απολογία, ούτε διώκεται αν δεν προηγηθεί άδεια ή άρση της ασυλίας από τη Βουλή των Ελλήνων. Άγνοια νόμου, ιδιαιτέρως από εισαγγελικό λειτουργό, δεν γίνεται ούτε δεκτή ούτε ανεκτή.

Για την ανάθεση της προανάκρισης της εν λόγω υπόθεσης στο «Τμήμα ασφαλείας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, λες και κινδυνεύει το πολίτευμα από μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου! (ή από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, που και αυτός εκλήθη από το ίδιο τμήμα για την ίδια μήνυση).

Στον επίλογο της επιστολής, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει ότι περιμένει να λάβει την επίσημη ανάκληση της παράνομης, αντισυνταγματικής και χουντικής έμπνευσης κλήσης του σε ανωμοτί κατάθεση, αφού βέβαια, το σχετικό δελτίο τύπου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, που μιλάει για «παραδρομή και ανάκληση», δεν αποτελεί διοικητική πράξη.

Για το ίδιο θέμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο εν λόγω εισαγγελέας, όπως φαίνεται και από δημοσιεύματα, έχει ιδιαίτερο «ιστορικό» υποθέσεων στις οποίες ασκεί διώξεις ή αρχειοθετεί (προφανώς όλως τυχαίως και εκ παραδρομής…).

Αυτό το ιστορικό, τονίζει ο Παύλος Πολάκης, επιβεβαιώνει στα μάτια και στη λογική μου, ότι η παραπάνω κλήση που έλαβε δεν ήταν «λάθος» αλλά έχει βαθύτερα αίτια.

Απευθυνόμενος δημόσια στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο κ. Πολάκης επισημαίνει την ανάγκη να ζητηθεί επίσημα και από την Βουλή ο πειθαρχικός έλεγχος του κ. Ανδρέου, προκειμένου, όπως του εξήγησε και στην δια ζώσης συνάντησή τους, να διαφυλαχτεί πρώτα και πάνω απ’ όλα το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να μην επαναληφθεί τέτοια «παραδρομή», ούτε στο εγγύς ούτε στο απώτερο μέλλον.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Κόψιμο της βασιλόπιτας στο Μπλόκο στα Μεγάλα...

Το Δ.Σ Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανιων προσκαλεί τους...

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχές πλημμύρισαν το Δημαρχείο...

Παραδοσιακά κρητικά κάλαντα και γιορτινές μελωδίες πλημμύρισαν το Δημαρχείο...

Χανιά:Κόψιμο της βασιλόπιτας στο Μπλόκο στα Μεγάλα...

Το Δ.Σ Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανιων προσκαλεί τους...

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχές πλημμύρισαν το Δημαρχείο...

Παραδοσιακά κρητικά κάλαντα και γιορτινές μελωδίες πλημμύρισαν το Δημαρχείο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καιρός: Πρωτοχρονιά με «τσουχτερό» κρύο και παγετό – Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, ισχυρός παγετός στα...

Πρωτοχρονιά: Η Ελλάδα υποδέχτηκε το 2026 με φαντασμαγορικό τρόπο

Με πολλές εκδηλώσεις και πυροτεχνήματα έγινε η υποδοχή του...

Θερμές ευχές για μία Καλή Χρονιά

Τα Πολιτικά Κρήτης σας εύχονται υγεία, αισιοδοξία και...

Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή σήμερα 1 Ιανουαρίου 2026

Δείτε ποιοι γιορτάζουν Τη μνήμη του Αγίου Βασίλειου του Μέγα,...