Επιστολή Συντυχάκη για τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΑΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Αίτημα να κληθεί στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος και οι εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για να ερωτηθούν και να τοποθετηθούν σχετικά με τις τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν φέρει τα λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά:

«Προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κ. Αθανάσιο Μπούρα

Κύριε Πρόεδρε,

Η ευρωενωσιακή πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζει η σημερινή που είχε ως βασικά στοιχεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την απολιγνιτοποίηση, τη στροφή στις πανάκριβες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με μεταβατικό καύσιμο το εισαγόμενο φυσικό αέριο, τη δημιουργία του χρηματιστηρίου Ενέργειας και μια σειρά άλλα μέτρα ώστε να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια, είχε σαν αποτέλεσμα την δυσβάσταχτη αύξηση τον κόστους ενέργειας για τα λαϊκά στρώματα.

Οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την εξέλιξη αυτή δεν παραγράφονται. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι λογαριασμοί που εκδίδονται για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος φέρνουν καθημερινά σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες.

Ενόψει όλων αυτών, ζητάμε να κληθούν άμεσα σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Αρχής “Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας” (ΡΑΕ)».
https://www.902.gr/eidisi/voyli/292463/na-klithei-stin-epitropi-thesmon-tis-voylis-o-proedros-tis-rae-me-aformi-kyma

Τα σχόλια είναι κλειστά.