Επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, στα πλαίσια της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας, ψηφίστηκε η δημιουργία τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Η δυνατότητα για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας δίδεται στους Δήμους μετά την ψήφιση του Κλεισθένη άρθρο 278 του Ν.4555/20189 .

Η υπηρεσία θα στελεχωθεί από όσους ήδη υπηρετούσαν στο σώμα, καθότι παρέχεται η δυνατότητα μετάταξης σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των πρώην δημοτικών αστυνομικών που αποσπάστηκαν με τη διάλυσή της.

Οι υπηρεσίες του Δήμου, έχουν ήδη προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες ενώ τέσσερις (4) υπάλληλοι της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, αιτούνται την μετάταξή τους, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, σε θέσεις κλάδου ΔΕ & ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας αντίστοιχα.

Η αναγκαιότητα για τη σύσταση και λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας είναι απαραίτητη στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του τόπου, τόσο για την καθημερινότητα όσο και την τήρηση της ευνομίας στον Δήμο, αποσκοπώντας να δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, στον υγειονομικό έλεγχο αλλά και να αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας γενικότερα.

ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟ ΘΡΑΨΑΝΟ  Σε μια σημαντική διάνοιξη προχώρησε η Δημοτική Αρχή την Δευτέρα 11/2/2019 . Συγκεκριμένα η διάνοιξη πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Θραψανού  μετά την αγορά οικοπέδου 213τ.μ. το οποίο  βρίσκεται εντός οικισμού απέναντι από το δημοτικό σχολείο.

Εντός του οικοπέδου υπήρχαν τρία  κτίρια κατασκευής προ του 1955 συνολικού εμβαδού  67 τ.μ.

Η κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να προχωρήσουν  οι υπηρεσίες του Δήμου  στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να διαπλατυνθεί και να βελτιωθεί η  επικίνδυνη στροφή του δημοτικού δρόμου.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σημαντικός για την εξυπηρέτηση των δημοτών και την ασφαλή διάβαση των πεζών.

Η ανάγκη για την συγκεκριμένη ανακατασκευή ήταν διπλά αναγκαία, από πλευράς κυκλοφορίας εάν αναλογιστεί κανείς ότι επί της οδού  λειτουργεί το  Δημοτικό Σχολείο Θραψανού, προς και από το οποίο μετακινούνται καθημερινά δεκάδες παιδιών.

Παράλληλα με την κατεδάφιση προχωράει και η διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.