Επίθεση κατά Γερμανών στο Πέραμα: «εγωιστικά και όχι ρατσιστικά τα κίνητρα»

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφαίνεται ότι αυτό θα συνέβαινε ακόμα και αν παθόντες ήταν Έλληνες.

Εγωιστικά και όχι ρατσιστικά, όπως αρχικά τους είχε αποδοθεί, ήταν σύμφωνα με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου τα κίνητρα της πρωτοφανούς επίθεσης σε βάρος των Γερμανών τουριστών, το καλοκαίρι στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Μία υπόθεση που είχε συζητηθεί πανελληνίως, ενώ είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μέσα στο Πέραμα είχαν εκτυλιχθεί ασύλληπτες σκηνές όταν το 4χ4, το οποίο οδηγούσε 39χρονος κρητικός (βασικός κατηγορούμενος), με συνοδηγό έναν 37χρονο, καταδίωκε το ενοικιαζόμενο όχημα στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας των Γερμανών.

Τους εγκλώβισε, τους εμβόλισε κατ’ επανάληψη και όταν πια τους προσπέρασε, «σκαρφάλωσε» με όπισθεν στο καπό του ενοικιαζόμενου οχήματος, με τους Γερμανούς να προσπαθούν να σωθούν ουρλιάζοντας. Ντόπιοι προσέτρεξαν, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, για να τους προστατεύσουν και να τους φυγαδεύσουν. Είχε προηγηθεί άλλο επεισόδιο έξω από το Πέραμα.

Οι Γερμανοί θεώρησαν εσφαλμένα, όπως αναφέρεται, ότι τους είχε τρακάρει ελαφρώς το 4χ4, εξερχόμενο από παράδρομο και παίρνοντας ανοιχτά δεξιά στροφή. Αποσαφηνίζεται ωστόσο ότι την τελευταία στιγμή ο 39χρονος κρητικός απέφυγε την σύγκρουση και συνέχισε κανονικά την πορεία του. Όμως τα μέλη της οικογένειας των τουριστών θεώρησαν ότι τους είχε προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο και έτσι ακολούθησαν το 4χ4 αφενός για να καταγράψουν τον αριθμό της πινακίδας, αφετέρου για να ζητήσουν τα στοιχεία του οδηγού. Ένα χιλιόμετρο μετά και αφού τα δύο οχήματα σταμάτησαν το ένα δίπλα στο άλλο, ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση που κατέληξε σε συμπλοκή. Έπεσαν εκατέρωθεν μπουνιές, οι Γερμανοί ωστόσο αποδείχτηκαν πιο δυνατοί (είχε γίνει γνωστό τότε ότι ο ένας είναι πυγμάχος). Ο 37χρονος συνοδηγός βρέθηκε «ξαπλωμένος» σε χαντάκι, ενώ ο 39χρονος βασικός κατηγορούμενος άρπαξε από το αυτοκίνητο ένα μεγάλο κυνηγετικό μαχαίρι, το οποίο έστρεψε κατά των Γερμανών. Εκείνοι φοβούμενοι τα χειρότερα, επιβιβάστηκαν στο ενοικιαζόμενο όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Από το σημείο αυτό ξεκίνησε η επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι το Πέραμα με τη γνωστή κατάληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, το Δικαστικό Συμβούλιο Ρεθύμνου αποφαίνεται ότι ο 39χρονος προέβη στην πράξη αυτή «ορμώμενος από εγωιστικά κίνητρα, με την επιθυμία να εκδικηθεί τους επιβαίνοντες, για τη μπουνιά που είχε «φάει» νωρίτερα στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στη μύτη.

Το Συμβούλιο θεωρεί ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι τα βασικά αδικήματα τελέστηκαν με ρατσιστικά κίνητρα καθώς:

-τόσο από τις καταθέσεις των παθόντων όσο και από τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, οι δύο κρητικοί αγνοούσαν την υπηκοότητα των παθόντων, δοθέντος και του ότι αυτοί τους απευθύνθηκαν στην αγγλική γλώσσα.

-οι δικαστές θεωρούν ακόμα ότι οι κατηγορούμενοι θα συμπεριφέρονταν με τον ίδιο τρόπο ακόμα και αν οι παθόντες ήταν Έλληνες.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.