Επίθεση με βιτριόλι: Στο εδώλιο μαζί με την 39χρονη η φίλη και ο οδηγός ταξί

Ημερομηνία:

Ο 37χρονος εν διαστάσει σύζυγος υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο
Η φίλη, η οποία φέρεται με βάση το κατηγορητήριο να τη βοήθησε στο να …παρασύρει στην παγίδα τον εν διαστάσει σύζυγο της αλλά και ο οδηγός ταξί που φέρεται να τη φυγάδευσε αμέσως μετά το αποτρόπαιο συμβάν, θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μαζί με την 39χρονη βασική κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στον 37χρονο, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Πληροφορίες του Cretalive.gr αναφέρουν ότι με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου παραπέμπονται σε δίκη και οι δύο με την κατηγορία της συνέργειας, ενώ η 39χρονη, η οποία παραμένει προφυλακισμένη στις φυλακές Νεάπολης, θα δικαστεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Κατά την απολογία της παρουσίασε τον εαυτό της ως θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, απειλών και ξυλοδαρμών, ισχυριζόμενη ότι αναγκάστηκε να κάνει χρήση του καυστικού υγρού ως μέσο αυτοπροστασίας καθώς φοβόταν για τη ζωή της. Ο εγκαυματίας πάλι σε κουβέντες που είχε με συγγενείς και φίλους τα πρώτα 24ωρα αφ’ ότου συνήλθε από την καταστολή-δεν έδωσε τελικά κατάθεση στην ανακρίτρια-φέρεται να αποκάλυψε για τη μοιραία νύχτα ότι κοιμόταν όταν ξύπνησε ουρλιάζοντας από τους φρικτούς πόνους.

Δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί, ένιωθε μόνο ότι καιγόταν. Υπάρχει μάλιστα βίντεο ντοκουμέντο με τον ίδιο να τρέχει σε αλλόφρονα κατάσταση τις σκάλες του ξενοδοχείου. Υποστηρίζεται ότι πριν πέσει για ύπνο φέρεται να είπε στην 39χρονη ότι δεν μπορούσε να συνεχίσουν να βρίσκονται κρυφά και ότι έπρεπε να διακόψουν.

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα του αρμόδιου τμήματος των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για τη ανάλυση του καυστικού υγρού με το οποίο περιέλουσε τον 37χρονο η πρώην σύζυγος του γίνεται λόγος για βιτριόλι και μάλιστα σε πυκνό υδατικό διάλυμα, το οποίο είχε αναμίξει με άλλο υγρό. Οι ειδικοί του Τμήματος Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων, του εργαστηρίου εξέτασης γυαλιών, πλαστικών υλών, συνθετικών υφάνσιμων ινών και χρωμάτων, διαπίστωσαν ότι ήταν ισχυρότατα όξινο και ανιχνεύθηκε σε αυτό εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων.

Είναι ενδεικτικό ότι τόσο το τζιν που φορούσε ο 37χρονος όσο και το υπόστρωμα του κρεβατιού είχαν τρυπήσει από το καυστικό υγρό. Στην έκθεση αναφέρεται ότι «έφεραν οπές και φθορές, χαρακτηριστικές της επίδρασης ισχυρού οξέος».https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή –...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή...

Στην ΔΕΕΠ Ηρακλείου της Ν.Δ. Ο Υπουργός...

Ουσιαστική εποικοδομητική και με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον ήταν η...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή –...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή...

Στην ΔΕΕΠ Ηρακλείου της Ν.Δ. Ο Υπουργός...

Ουσιαστική εποικοδομητική και με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον ήταν η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Από την Κρήτη στη Σαχάρα: Το απίστευτο ταξίδι του σφηκιάρη που παρακολουθείται μέσω πομπού!

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη βρίσκεται πλέον ο...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή...

Έρχονται μεγάλες αλλαγές για τα μετρητά – Η νέα εποχή περνάει από την Ευρώπη, τι θα ισχύει για τα ATM

Τέσσερις μεγάλες γαλλικές τράπεζες ενώνουν τα δίκτυά τους και...

Ποιος δολοφονεί το Ιντερνετ;

Η θεωρία του «Νεκρού Διαδικτύου» επιστρέφει δυναμικά στον δημόσιο...