Επιτροπή Δεοντολογίας: Πόσο δυνατή είναι η… φωτιά κατά των Μελισσανίδη και ΑΕΚ

Ημερομηνία:

Και μόνο αν κάποιος λάβει υπόψη τις ποινές που απειλείται, φαίνεται ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση. Ασχετα αν η προπαγάνδα με… άρωμα ΑΕΚ προσπαθεί να υποβαθμίσει την εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για αφαίρεση δέκα βαθμών στην ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό στον Μελισσανίδη, στον συνεργάτη του Γιάννη Παπαδόπουλο αλλά και ποινές για τους Δανιήλ, Ντάσιο, Αυλωνίτη, όμως νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν «βαρύ» το κατηγορητήριο.

Και έχουν τους λόγους τους:

1) Είναι πολλές οι καταθέσεις, οι μάρτυρες ανέρχονται στους 50, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι οι εμπλεκόμενοι ελέγχονται για δωροδοκία και βιαιοπραγία σε εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων που ψηφίζουν για την ΕΠΟ.

2) Είναι πολλές και οι ποδοσφαιρικές ενώσεις για τις οποίες έγιναν τέτοιου είδους καταγγελίες για παρεμβάσεις στις εκλογές τους, συνολικά οι ΕΠΣ ανέρχονται στις 10.

3) Η εισήγηση του ερευνητή της Επιτροπής Δεοντολογίας, του Πρωτοδίκη, Ανδρέα Αθανασίου δεν είναι καθόλου πρόχειρη. Απόδειξη ότι ανέρχεται στις 65 σελίδες, έχοντας καταθέσεις από πολλούς μάρτυρες, από παράγοντες, μέχρι δικηγόρους και τοπικούς άρχοντες (δημάρχους κτλ).

4) Η παράβαση περί δωροδοκίας και βιαιοπραγίας δεν χρειάζεται επεξήγηση για το πόσο σοβαρή είναι, ενώ, πληροφορίες αναφέρουν, ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία για τις εκλογές στις ΕΠΣ Καρδίτσας, Σάλας και Φθιώτιδας. Φέρονται να είναι οι πιο επιβαρυντικές περιπτώσεις.

5) Υπάρχει αρκετό υλικό. Δεν είναι μόνο οι καταγγελίες, είναι φωτογραφίες με φυσική παρουσία κάποιων ελεγχόμενων, ο οποίοι ψήφισαν κιόλας, αν και είναι κάτοικοι του νομού των ΕΠΣ που ψήφισαν.

6) Υπάρχουν και δημοσιεύματα ότι η ΑΕΚ πήρε την τάδε ή την δείνα ένωση. Οι ελεγχόμενοι έμεναν σε ξενοδοχεία για αρκετό καιρό, στις… έδρες των ΕΠΣ.

7) Ο πανικός του συστήματος και οι επιθέσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας οδηγούν σε συμπεράσματα ότι η υπόθεση είναι καταπέλτης. Αρχικά έλεγαν ότι αφορά μόνο παρεμβάσεις (με κατηγορίες για βιαιοπραγίες) στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας. Μετά οι ενώσεις έγιναν δέκα.

Ηδη η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητεί εξηγήσεις μέσω υπομνημάτων. Η οριστική τύχη της υπόθεσης  θα κριθεί μέχρι τις 20 Απριλίου, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των ελεγχόμενων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

BasketGate: Στη φυλακή ο Ηλίας Κορομηλάς –...

Στην απολογία του ο πρώην διαιτητής υποστήριξε πως ο...

Λευτέρης Πετρούνιας, ο αλύγιστος άρχοντας των κρίκων:...

Ασημένιος στο Ρότερνταμ ο Πετρούνιας! Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε τη...

BasketGate: Στη φυλακή ο Ηλίας Κορομηλάς –...

Στην απολογία του ο πρώην διαιτητής υποστήριξε πως ο...

Λευτέρης Πετρούνιας, ο αλύγιστος άρχοντας των κρίκων:...

Ασημένιος στο Ρότερνταμ ο Πετρούνιας! Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε τη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 31 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για ιδιωτικές επενδύσεις στην Π.Ε. Ρεθύμνου μέσω του LEADER (Σ.Σ. ΚΑΠ 2023–2027)

ΗΟμάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ» ανακοινώνει...

Διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σαφέρη Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026, 11:00 στο Marina, Cafe Restaurant

Ένα διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη διοργανώνουν η...

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης: Γιατί γιορτάζουμε στις 31 Οκτωβρίου με έναν κουμπαρά

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31...