Επιτροπή Δεοντολογίας: Πόσο δυνατή είναι η… φωτιά κατά των Μελισσανίδη και ΑΕΚ

Και μόνο αν κάποιος λάβει υπόψη τις ποινές που απειλείται, φαίνεται ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση. Ασχετα αν η προπαγάνδα με… άρωμα ΑΕΚ προσπαθεί να υποβαθμίσει την εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για αφαίρεση δέκα βαθμών στην ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό στον Μελισσανίδη, στον συνεργάτη του Γιάννη Παπαδόπουλο αλλά και ποινές για τους Δανιήλ, Ντάσιο, Αυλωνίτη, όμως νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν «βαρύ» το κατηγορητήριο.

Και έχουν τους λόγους τους:

1) Είναι πολλές οι καταθέσεις, οι μάρτυρες ανέρχονται στους 50, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι οι εμπλεκόμενοι ελέγχονται για δωροδοκία και βιαιοπραγία σε εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων που ψηφίζουν για την ΕΠΟ.

2) Είναι πολλές και οι ποδοσφαιρικές ενώσεις για τις οποίες έγιναν τέτοιου είδους καταγγελίες για παρεμβάσεις στις εκλογές τους, συνολικά οι ΕΠΣ ανέρχονται στις 10.

3) Η εισήγηση του ερευνητή της Επιτροπής Δεοντολογίας, του Πρωτοδίκη, Ανδρέα Αθανασίου δεν είναι καθόλου πρόχειρη. Απόδειξη ότι ανέρχεται στις 65 σελίδες, έχοντας καταθέσεις από πολλούς μάρτυρες, από παράγοντες, μέχρι δικηγόρους και τοπικούς άρχοντες (δημάρχους κτλ).

4) Η παράβαση περί δωροδοκίας και βιαιοπραγίας δεν χρειάζεται επεξήγηση για το πόσο σοβαρή είναι, ενώ, πληροφορίες αναφέρουν, ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία για τις εκλογές στις ΕΠΣ Καρδίτσας, Σάλας και Φθιώτιδας. Φέρονται να είναι οι πιο επιβαρυντικές περιπτώσεις.

5) Υπάρχει αρκετό υλικό. Δεν είναι μόνο οι καταγγελίες, είναι φωτογραφίες με φυσική παρουσία κάποιων ελεγχόμενων, ο οποίοι ψήφισαν κιόλας, αν και είναι κάτοικοι του νομού των ΕΠΣ που ψήφισαν.

6) Υπάρχουν και δημοσιεύματα ότι η ΑΕΚ πήρε την τάδε ή την δείνα ένωση. Οι ελεγχόμενοι έμεναν σε ξενοδοχεία για αρκετό καιρό, στις… έδρες των ΕΠΣ.

7) Ο πανικός του συστήματος και οι επιθέσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας οδηγούν σε συμπεράσματα ότι η υπόθεση είναι καταπέλτης. Αρχικά έλεγαν ότι αφορά μόνο παρεμβάσεις (με κατηγορίες για βιαιοπραγίες) στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας. Μετά οι ενώσεις έγιναν δέκα.

Ηδη η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητεί εξηγήσεις μέσω υπομνημάτων. Η οριστική τύχη της υπόθεσης  θα κριθεί μέχρι τις 20 Απριλίου, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των ελεγχόμενων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.