Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χανίων

Ημερομηνία:

Με σύνθημα: «Δώσε ΑΙΜΑ χάρισε ΖΩΗ» εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσαν σήμερα, Τετάρτη 11/1/2023, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Αγ. Ιωάννης» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, σε δηλώσεις της αναφερόμενη στη διοργάνωση τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη αιμοδοσία με την έναρξη του έτους και πρόσθεσε «10 λεπτά από τη ζωή μας είναι αρκετά για να δωρίσουμε ζωή προς έναν συνάνθρωπο, πέρα από τον φόβο και τις προκαταλήψεις, οι οποίες σαφώς και δεν πρέπει να υπάρχουν. Το να δώσουμε αίμα δεν είναι τίποτα άλλο από το να καθίσουμε 10 λεπτά στην καρέκλα με ένα ελαφρύ τσίμπημα, όπως παίρνουμε αίμα για τις εξετάσεις μας. Αυτό όμως έχει τη μεγάλη πανανθρώπινη αξία, που ονομάζεται ζωή». Μάλιστα, η κα. Ζερβουδάκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στην πρώτη «γούρικη» αιμοδοσία, όπως τη χαρακτήρισε, «ώστε οι τράπεζες αίματος να είναι γεμάτες και κανείς συνάνθρωπός μας να μην βρίσκεται στην ανάγκη να ζητά αίμα ή να μην μπορεί να βρει αίμα», όπως ανέφερε.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, ευχαρίστησε θερμά για την προσέλευση του κόσμου στην αιμοδοσία, στο πλαίσιο της οποίας, όπως γνωστοποίησε, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και δειγματοληψία μυελού των οστών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεταναστευτικό: Καζάνια που βράζουν Κρήτη και Γαύδος

Το νέο ναυάγιο νότια της Γαύδου φουντώνει ξανά τις...

Κρήτη: «Λουκέτο» στη Σαμαριά την Πέμπτη –...

Δεν θα ανοίξει για τους επισκέπτες την Πέμπτη 17...

Μεταναστευτικό: Καζάνια που βράζουν Κρήτη και Γαύδος

Το νέο ναυάγιο νότια της Γαύδου φουντώνει ξανά τις...

Κρήτη: «Λουκέτο» στη Σαμαριά την Πέμπτη –...

Δεν θα ανοίξει για τους επισκέπτες την Πέμπτη 17...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...