Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά της Τ.Ο Χανίων ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το αθλητικό τουρνουά της Τ.Ο. Χανίων της ΚΝΕ που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο του Άι-Γιάννη την Πέμπτη 4 Αυγούστου, με σύνθημα: ΄΄Κόντρα στο ρεύμα, με το κεφάλι ψηλά! Σκέψου- Δράσε-Ζήσε, χωρίς ναρκωτικά!’’.

 

Από νωρίς αρκετοί μαθητές με τις ομάδες τους συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του Αϊ-Γιάννη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τη θέση της ΚΝΕ για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Αναδείχθηκαν οι πραγματικές αιτίες που οδηγούν ένα νέο στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Τονίστηκε πόσο πρόσφορο έδαφος για την εξάπλωση της χρήσης ναρκωτικών δημιουργούν η φτώχεια, οι κοινωνικές ανισότητες, το τσάκισμα των δικαιωμάτων της νεολαίας αλλά και η ναρκωκουλτούρα που προσφέρει ψεύτικη φυγή από το τα προβλήματα, δήθεν διέξοδο από το άγχος και τις ανησυχίες ενός νέου. Επιπλέον, οι μαθητές υπογράμμισαν τις επιπτώσεις που έχει η χρήση των ναρκωτικών στην υγεία και στην κρίση του ανθρώπου που χάνει κάθε όραμα, νόημα και προοπτική για τη ζωή του, μετατρέποντας τον σε ένα άβουλο ον χωρίς διάθεση να παλέψει για τα όνειρα και τις ανάγκες του. Τέλος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συζητήθηκε η πρόταση της ΚΝΕ,   ότι η ελευθερία δεν βρίσκεται στην υποταγή, την παθητική στάση ζωής και στη μαστούρα που κρατά τον νέο αλυσοδεμένο. Αντίθετα, η δύναμη και η στάση κόντρα στο ρεύμα βρίσκεται στην αμφισβήτηση των ορίων του συστήματος, στη συλλογική και οργανωμένη πάλη για τα δικαιώματα μας, με το κεφάλι ψηλά, για όλα όσα έχουμε ονειρευτεί , για τα ιδανικά μας!

 

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού για τις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.