Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ημερομηνία:

Στα πλαίσια της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τον κύκλο πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση και τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από επιστήμονες – μέλη της «ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ», τα πλεονεκτήματα της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η συμβολή τους στο κοινωνικό σύνολο, με τα οφέλη να επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ενεργειακή δικαιοσύνη και η βιώσιμη κατανομή του ενεργειακού χώρου στο νησί.

Εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, επαγγελματίες και πολίτες με ενδιαφέρον για το ενεργειακό γίγνεσθαι, συμμετείχαν σε μια ακόμα ενδιαφέρουσα συζήτηση, με ανταλλαγή απόψεων και σταθερό προσανατολισμό στις συλλογικές στοχευμένες ενέργειες.

Στην ημερίδα, παρουσιάστηκαν έμπρακτα τα οφέλη του ενεργειακού συμψηφισμού, καθώς συνέπεσε χρονικά με τη διασύνδεση του 3ου έργου της «ΜΙΝΩΑ ΑΡΟΑΝΙΑ» (Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών), με περισσότερα από 200 νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις να λαμβάνουν πλέον τη δική τους δωρεάν ενέργεια για τα επόμενα 25 χρόνια.

Επισημαίνεται ότι τέτοιου είδους δράσεις, αποτελούν κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας.
Η ιδιοκτησία του ρεύματος που καταναλώνει ο πολίτης είναι άλλωστε δικαίωμα θεσμοθετημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία, χρηματοδοτώντας έργα όπως το Life Local Ownership Of Power (#LifeLOOP), ενισχύει τις συνεργασίες πολιτών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, για το σκοπό αυτό.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης:
• Μανούσακας Ιωάννης (εντεταλμ. περιφ. Σύμβουλος στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, ΠΕ Χανίων)
• Χαριτάκη Χρύσα (εντεταλμ. περιφ. Σύμβουλος στον Πρωτογενή Τομέα – ΠΕ Χανίων)
• Δασκαλάκη Άννα (πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ)
• Πετραντωνάκη Μαρία (ΠΑΝΕΤΑΙΚ)
• Κοπάσης Ελευθέριος (ΟΑΚ)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συνελήφθησαν δύο άτομα κατηγορούμενοι για παραβάσεις...

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί...

Χανιά | ΟΠΕΚΕΠΕ, Φραπέ και… «Επικαλούμαι το...

ΟΠΕΚΕΠΕ, φράσεις του… Φραπέ, που συζητήθηκαν όπως «Επικαλούμαι το...

Χανιά:Συνελήφθησαν δύο άτομα κατηγορούμενοι για παραβάσεις...

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί...

Χανιά | ΟΠΕΚΕΠΕ, Φραπέ και… «Επικαλούμαι το...

ΟΠΕΚΕΠΕ, φράσεις του… Φραπέ, που συζητήθηκαν όπως «Επικαλούμαι το...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ποιοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη πριν από τα 62 τους χρόνια το 2026

Όροι και προϋποθέσεις . Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που επιλέγουν...

Ελληνική μελέτη συνδέει την παραπληροφόρηση με τη διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια

Πόσο μας επηρεάζει η διαδικτυακή παραπληροφόρηση; Νέα ελληνική μελέτη...

Προς απαγόρευση των social media για ανηλίκους έως 15 ετών – Σχέδιο ανακοινώνει η κυβέρνηση

Το νομικό και τεχνικό πλαίσιο για την απαγόρευση πρόσβασης...

Ρέθυμνο: Με φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων η τελετή λήξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Με ένα θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι '26...