Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Ηράκλειου του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Ηράκλειου του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Ηρακλείου με αφορμή τα 105 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, χθες Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, στο κέντρο «Άνοδος» στο Γάζι με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Γιάννης Χριστοφοράκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και μέλος του Τομεακού Γραφείου Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Ο Γ. Πρωτούλης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:
«Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Συμπληρώθηκαν 105 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Τιμάμε τη συμπλήρωση των 105 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, απευθύνοντας κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες και όλους που δεν συμβιβάζονται με λιγότερο ουρανό, απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης σε πρωτοπόρους νέους αγωνιστές αγωνίστριες, εργάτες και εργάτριες, βιοπαλαιστές της υπαίθρου, νέοι επιστήμονες και φοιτητές να πυκνώσουν τις γραμμές του Κόμματος και της ΚΝΕ.
(…) Διανύουμε εποχές που το σύστημα συνεχώς φροντίζει, όχι απλώς να καλύπτει τα πάντα με τα σκοτάδια του αλλά να τα κάνει όλο και πιο πυκνά. Υποβαθμίζουν διαρκώς τις ανάγκες της κοινωνίας και αδιαφορούν για την προστασία της για να υπηρετήσουν τα τεράστια κολοσσιαία κέρδη μιας χούφτας.
Μόνο τον τελευταίο χρόνο 150 εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο είδαν κέρδη αυξημένα κατά 303% ίσο με το μισό ΑΕΠ της χώρας. Πώς βγήκαν αυτά; Οι εταιρείες ενέργειας είδαν κέρδη που ξεπερνούν το 500% αύξηση κερδών. Οι δύο εταιρείες των διυλιστηρίων είχαν τον προηγούμενο χρόνο 2022 κέρδη τρία (3) δισεκατομύρια ευρώ! Τώρα θα μας φέρουν πολύχρωμα τιμολόγια να διαλέξουμε! Σκέτη κοροϊδία.
(…) Οι εταιρείες τροφίμων εκτόξευσαν τα κέρδη τους, την στιγμή που μία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ αδειάζει τον μισθό και δεν γεμίζει το καρότσι! Δεν δίνουν δεκάρα για τους όρους που ζει, που δουλεύει ο λαός μας για τις συνθήκες που τον αφήνουν εκτεθειμένο μπροστά σε φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.
(…) Την ίδια ώρα δίνουν δισεκατομμύρια για όπλα στον Ζελένσκυ, γέμισαν όλη τη χώρα αμερικανονατοικές βάσεις, πληρώνουμε για φρεγάτες, Ραφάλ! Ποιος έχει συμφέρον από αυτούς τους εξοπλισμούς;
(…)Το 95% των φόρων πληρώνει ο λαός, τα φυσικά πρόσωπα και θα συνεχίσει να ματώνει από τους φόρους! Πού πάνε όλα αυτά; 7 δις για στρατιωτικούς πολεμικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ!
Και την ίδια στιγμή από τα κέντρα υγείας όλης της Κρήτης λείπουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων, φτάνουν στο σημείο να μιλούν για συγχωνεύσεις δηλαδή κλείσιμο νοσοκομείων. 10.000 βρίσκονται στην λίστα αναμονής για ένα χειρουργείο στα νοσοκομεία της Κρήτης!
(…) Ο ελληνικός λαός πληρώνει για να δολοφονούνται παιδιά στη Γάζα με τις πλάτες του ΝΑΤΟ. Στην Κρήτη βρίσκεται αυτές τις μέρες η φονική μηχανή USS GERALD FORD.
Η στήριξή μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης είναι ζήτημα αλληλεγγύης, είναι ζήτημα αντίδρασης στη σφαγή που διεξάγεται, είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας με το δίκιο ενός λαού που ζει υπό κατοχή χωρίς δικαιώματα, ενάντια στη γενοκτονία, για το δικαίωμά του να έχει πατρίδα. Είναι αλληλεγγύη και στον λαό του Ισραήλ που μαζικά αντιδρά στην πολιτική της κυβέρνησής του, πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο, στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι παντού.
(…) Είναι τέτοιες οι περιστάσεις όπου επιτρέπει να γίνεται συνείδηση και να ενισχύεται το σύνθημα του ΚΚΕ “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό”, που επιβεβαιώνεται κάθε φορά και δυναμώνει εκεί που γεννήθηκε: Στην πρώτη γραμμή της μάχης και της λαϊκής κινητοποίησης, εκεί που μετουσιώνεται σε αλληλεγγύη και αγώνα.
(…) Στις πρόσφατες εκλογές το ΚΚΕ ψήλωσε ακόμα περισσότερο επανεκλέγοντας εδώ στο Ηράκλειο κομμουνιστή βουλευτή, τον σύντροφο Μανώλη Συντυχάκη. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και εκφράστηκαν, παρά τον συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό.
Φίλες και φίλοι
Η συνέχιση αυτής της πολιτικής δεν είναι γραφτό της μοίρας, ούτε μονόδρομος!
(…) Και σήμερα λύση δεν είναι μια νέα μεταμόρφωση της σοσιαλδημοκρατίας, ένας νέος κύκλος αυταπατών και ψευδαισθήσεων, έργο που το είδαμε πολλές φορές στο παρελθόν και τα τελευταία 14 χρόνια και όχι μόνο δεν έφερε ελπίδα και διέξοδο, αλλά πρόσθεσε μεγάλα εμπόδια στην άνοδο του κινήματος, την πολιτικοποίηση των αγώνων, στην αμφισβήτηση του συστήματος, φόρτωσε δυσβάσταχτα βάρη στο λαό μας.
Αν κάτι αποδείχθηκε περίτρανα είναι, ότι όσοι υπόσχονταν πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος του λαού, υπηρετώντας όμως τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων, του καπιταλιστικού συστήματος, της ΕΕ, δηλαδή χωρίς σύγκρουση, χωρίς ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, απλά τον εξαπατούσαν.
(…) Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ερμηνεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα ως επιβράβευση της πολιτικής της από τον λαό παρά τις σημαντικές απώλειες. Νομίζει ότι είναι καβάλα στο άλογο! Ο λαός μας έχει γκρεμίσει πολλούς τέτοιους καβαλάρηδες.
Τα «κυβερνητικά χαμόγελα» για το εκλογικό αποτέλεσμα έχουν «κοντά ποδάρια» όπως τα ψέμματα, γιατί οξύνονται τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα σμπαραλιάζοντας ήδη τις προεκλογικές παροχολογίες. Κανένας δεν έχει δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση!
(…) Από την άλλη η πρεμιέρα της νέας ομάδας που συγκροτήθηκε στη βουλή με το όνομα Νέα Αριστερά, ήταν να ψηφίσει τις απαιτήσεις των τραπεζιτών μαζί με την ΝΔ επικαλούμενη μάλιστα το αντιλαϊκό αντεργατικό κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ ως παρακαταθήκη και πηγή έμπνευσης για το μέλλον!
(…) Στην σύγχρονη ιστορία του ΚΚΕ πήγαμε κόντρα στο ρεύμα, κλείσαμε τα αυτιά στις σειρήνες, στεναχωρήσαμε κάποιους φίλους και συντρόφους που μας ζητούσαν να βάλουμε νερό στο κρασί μας.
Και δεν το κάναμε γιατί το Κόμμα μας, με τα 105 χρόνια εμπειρίας στους ώμους του, δεν είχε και δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει κανένα λάθος που θα πάει το κίνημα πίσω, θα του αφαιρέσει τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί, να αντεπιτεθεί, να τραβήξει μπροστά και να σημαδέψει την βάρβαρη εξουσία των εκμεταλλευτών.
Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, κερδίσαμε τη συνείδηση νέων μαχητών, με το πιο απλό και ταυτόχρονα το πιο ουσιαστικό σύνθημα που γεννήθηκε στους δρόμους του αγώνα:
“Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”.
(…) Είμαστε περήφανοι γιατί δεν υπογράψαμε δήλωση μετάνοιας στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Είμαστε περήφανοι γιατί είπαμε την αλήθεια ακόμα και όταν ήταν δυσάρεστη, γιατί ακούγονταν πιο εύκολο και ανώδυνο το ρητό “με ένα νόμο και ένα άρθρο”.
(…) Δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος για τον λαό, αναζητώντας μια κυβέρνηση «αριστερή», «προοδευτική», “κοινωνικής σωτηρίας” ή όποιο άλλο επιθετικό προσδιορισμό βάλουν σε μια κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλιστικού συστήματος.
(…) Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στις μεγάλες μάχες.
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ικανοποιηθούν όχι γενικά οι λαϊκές ανάγκες, αλλά οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.
(…) Αυτή η πρόταση είναι ρεαλιστική και αναγκαία, γιατί συμφέρει πρώτα από όλα την εργατική τάξη, το λαό, συμβαδίζει η ζωή και η ευημερία με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Και όχι το ρολόι, η ζωή, να γυρίζει πίσω και οι νέες γενιές να ζουν με χειρότερους όρους από τις παλιότερες!
Είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός.»
Μετά την ομιλία ακολούθησε λαϊκο και κρητικό γλέντι με τη Μαρία Κωτη, τραγούδι- κρουστά, Δημήτρη Ζαχαριουδάκη, λαϊκή κιθάρα-τραγούδι, Βλαδίμηρο Ουρανό, μπουζούκι και με τον Αντώνη Φραγκάκη, λύρα-τραγουδι, Αλέκο Φανουράκη, λαούτο-τραγούδι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.