Με επιτυχία στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων η γιορτή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023

Με τη δράση: «Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η τελετή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, στις κατάμεστες με παιδιά, γονείς και εθελοντές αίθουσες των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων.

Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, και η Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών, Βιβή Χουδαλάκη, εξήραν το έργο των Βιβλιοθηκών, ευχαρίστησαν τα παιδιά, τους γονείς και συνεχάρησαν τους εμψυχωτές και τους εθελοντές για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους, τονίζοντας ότι η καλή συνεργασία φέρνει αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας ταξιδέψαμε με τους μικρούς μας αναγνώστες σε μέρη αληθινά και φανταστικά, μέσα από τα λογοτεχνικά αποσπάσματα των δύο μεγάλων λογοτεχνών, της Ζωρζ Σαρή και της Άλκη Ζέη, προς τιμή των οποίων διοργανώθηκε η φετινή Κ.Ε. με θέμα: «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκη και της Ζωρζ».

Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια και βιωματικά παιχνίδια μάθαμε για τη φιλία, τη συνεργασία, την ομαδικότητα, γίναμε συγγραφείς και γράψαμε τις δικές μας ιστορίες, γνωρίσαμε την τέχνη του street art, φτιάξαμε φανταστικούς χάρτες, παίξαμε κουκλοθέατρο, μάθαμε την τέχνη του graphic novel, αγαπήσαμε τα ζώα, μάθαμε και υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματά μας.

Μοιραστήκαμε καλοκαιρινές αναμνήσεις και εμπειρίες, συζητήσαμε για τα δικά μας παιδικά αναγνώσματα, πήραμε τα δωράκια μας και τελειώνοντας αυτό το όμορφο ταξίδι, αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι, ανανεώνοντας τη συνάντησή μας για την επόμενη Κ.Ε. με όρκους φιλίας, όπως έκανε η Άλκη με τη Ζωρζ, με σύνθημα: “Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα”.

Θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές μας, που βάζοντας την προσωπική τους πινελιά, την αγάπη και την προσφορά τους, υλοποίησαν τα εργαστήρια της Κ.Ε.

Συμμετείχαν οι εθελοντές:

Βαλαβάνη Δήμητρα, εκπαιδευτικός, Βασιλομανωλάκης Κυριάκος, εκπαιδευτικός-συγγραφέας, Γαγανέλη Κατερίνα, συγγραφέας, Γαλιμητάκη Σμαράγδη, εκπαιδευτικός, Γρηγοράκη Αναστασία, εκπαιδευτικός, Δρακάκη Μαρία, επιμελήτρια Μουσείου Σχολικής Ζωής, παιδαγωγός, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Κατσιφαράκη Θηρεσία, εκπαιδευτικός, Κλιματσάκη Μαρία, εκπαιδευτικός, Κοκοτσάκη Ανδρονίκη, εκπαιδευτικός, Κωνσταντουδάκη Χριστίνα, εκπαιδευτικός – συγγραφέας, Μαραγκουδάκη Δήμητρα,

εκπαιδευτικός – συγγραφέας, Ντούλια Αθηνά, Σχολική Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Χανίων, Πλανάκη Άρτεμις, εκπαιδευτικός – συγγραφέας, Τζιάκη Δέσποινα, νηπιαγωγός, συγγραφέας, Φωκάς Κωνσταντίνος

Ο απολογισμός μας:

Πραγματοποιήθηκαν: 36 δράσεις
Συμμετείχαν: 766 παιδιά
Δανείστηκαν: 2.360 βιβλία
Εθελοντές: 15

Επισημαίνεται ότι η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία οργανώθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετέχει κάθε χρόνο στην Κ.Ε. από το 2012 με τα Τμήματα της Παιδικής- Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου, της Παιδικής- Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού και το εξαιρετικό τους προσωπικό: Νίκη Γαλάνη, Λίτσα Μαστορακάκη, Ρούλα Τατσοπούλου, Αρχοντούλα Χουδαλάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.